Kommunen kriminaliserer hønseejere

I fremtiden må man måske kun have otte høns, hvis man bor i byzonen i Nordfyns Kommune.
Foto: Kim Rune

Kommunen kriminaliserer hønseejere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt regulativ gør livet surt for hønseavlere i byzonerne

NORDFYN: Har man otte gokkende høner og en enkelt hane til at gå og skrabe i en nordfynsk baghave, så er man muligvis regelbryder allerede i aften. På kommunalbestyrelsesmødet skal politikerne nemlig tage stilling til, om der skal laves et nyt regulativ for hønsehold og lignende i Nordfyns Kommune.

Hidtil har der kun været et regulativ i tidligere Søndersø Kommune, mens resten af Nordfyn har været lovløst område for høns.

Men det bliver der sandsynligvis lavet om på nu. Nye regler om opbevaring af foder og gødning og ikke mindst begrænsninger på antallet af fjerkræ ligger klar til mødet i aften og mangler bare politikernes endelige stempel. Og det falder fjerkræavlerne for brystet.

- Hvis man ønsker at avle høns, er det jo fuldstændig håbløst, hvis man kun må have otte. Allerede regulativet for Søndersø, der kun tillader 12 høns er helt hen i vejret, for høns er jo ikke bare høns. Der er adskillige kilos forskel på de største og mindste racer, fortæller Lars Mortensen, der er formand for Odense-Vestfyns Fjerkræklub.

Han har intet imod regler om hønsegårde, fodertønder og lydisolering. Det er kun antalsbegrænsningerne han og foreningen raser imod.

- Hvis man virkelig vil fjerkræholderne til livs, så lykkes det ganske fint her. Kommunen kriminaliserer simpelthen en lang række almindelige lovlydige borgere på en aften, siger han.

Ifølge formanden for Udvalget for Teknik og Miljø, Kim Johansen, skal regulativerne dog ikke tages så bogstaveligt.

- De skal kun tages i brug, hvis der er problemer. Vi kommer jo ikke ud og tæller, hvor mange høns folk har gående, forklarer han.

Endelig mener Kim Johansen også at regulativet fra Søndersø skal videreføres. Her er der lov til 12 høns.

- Og det har fungeret upåklageligt, mener Kim Johansen.MMMMMmmmmmmmmmmmM

Kommunen kriminaliserer hønseejere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce