To kommunale medarbejdere er uddannet som p-vagter. Formålet er ikke at få så mange kroner i kassen som muligt, men at få bugt med uhensigtsmæssig parkering.

Nordfyn: Efter en længere periode, hvor det har været så godt som risikofrit at parkere i strid med reglerne i Nordfyns Kommune, fordi Fyns Politi sidste år nedlagde sit parkeringskorps, er kommunen nu selv klar til at forsøge at få styr på bilister, der stiller bilen, hvor det ikke er tilladt.

"Nordfyns Kommune er i gang med at etablere parkeringskontrol, og vores parkeringsvagter er klar til at gå i gang", meddeler kommunen på sin hjemmeside.

Reelt betyder det, at to medarbejdere er blevet uddannet i at kende parkeringsreglerne og bemyndiget til at udskrive en bøde, hvis det er nødvendigt.

Det betyder ikke, at de to kommer til at patruljere fast som p-vagter, men at de holder øje med ulovlig parkering, når de kommer rundt i kommunen, eller hvis de bliver gjort opmærksom på, at der er problemer et bestemt sted for eksempel ved butikker, hvor kunderne ikke kan parkere.

Ikke for at genere

- Formålet med det er at skabe mulighed i vores byer for, at kunder, der skal handle i butikkerne, kan komme til at parkere, så det ikke er folk, der måske bor oven på butikken, der parkerer der hele dagen, forklarer driftschef i kommunens tekniske afdeling Louise Rasmussen.

- Det er ikke for at genere folk, men for at skabe fornuftige muligheder for at parkere bynært. For at få løst et problem, hvis der er et problem.

De kommunale p-vagter har dog ikke taget bødeblokken i brug fra dag et.

- Vi har i stedet kørt rundt og sat flyers i folks ruder for at gøre opmærksom på, at du holder faktisk et sted, hvor du ikke må parkere. For det handler ikke om, at vi bare vil give bøder, det handler om, at vi vil af med de parkeringer, der ikke er hensigtsmæssige, for vi har jo masser af gode parkeringsmuligheder uden begrænsninger, siger Louise Rasmussen.

Hvornår sedlen under vinduesviskeren begynder at blive mindre venlig, vil driftschefen ikke sætte dato på.

- Men vi er ved at være klar, forsikrer hun.

Og når bøderne begynder at falde, vil de lyde på 510 kroner, hvoraf halvdelen af beløbet går til staten, mens kommunen beholder resten.

  • Rasmussen_Betty_(2015)_032

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion på Nordfyn. Tidligere har jeg arbejdet som lokaljournalist på Midtfyn og i Assens og endnu tidligere som nyhedsredaktør og redaktionssekretær på Fyens Stiftstidendes hovedredaktion i Odense.