16 lækre og kreative kager fyldte et langt bord i Uggerslev Forsamlingshus, og de fem smagsdommere var på en hård opgave, før tre vindere kunne kåres.

Uggerslev: Arrangørerne af de legendariske sønderjyske kageborde har fået skarp konkurrence fra Uggerslev. For landsbyen kan både byde på mange kreative og dygtige kagebagere, og endnu flere kageelskere.

Tre lokale kvinder havde søndag arrangeret forårscafé med bagedyst i forsamlingshuset, og mindst 100 kageelskere tog mod invitationen til at købe kaffe og alt det kage, de kunne spise for 40 kroner.

- Der er dækket til 124, fortalte en af arrangørerne Mette Horsman godt en halv time efter, at der var åbnet for kageorgiet, og da var der ikke mange ledige pladser, ligesom der var gjort stort indhug i kagerne.

I alt var der indleveret 16 kreative kager til konkurrencen, og det satte de fem dommere på en hård opgave.

- Det tog os tre kvarter at smage os igennem dem alle og blive enige om vinderne, sagde den en af dommerne, formand for kommunens Erhvervs-, Kultur- og Fritidsudvalg Mette Landtved-Holm, da hun overrakte præmier til tre vindere for den mest kreative kage, den flotteste kage og den mest velsmagende.

Overskuddet fra det store kageorgie går til Uggerslev Forsamlingshus.

  • Rasmussen_Betty_(2015)_032

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion på Nordfyn. Tidligere har jeg arbejdet som lokaljournalist på Midtfyn og i Assens og endnu tidligere som nyhedsredaktør og redaktionssekretær på Fyens Stiftstidendes hovedredaktion i Odense.