Kødkvæget fortjener en krammer

Annette Sørensen fra Vester Egense er glad for sine simmentalere, der ikke bare er gode at kramme - men også smager ganske forrygende. 9. maj slår Annette Sørensen dørene op for publikum i forbindelse med Kødkvægets Dag.
Foto: Peter Leth-Larsen

Kødkvæget fortjener en krammer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kom ud og klap en ko, opfordrer landets kødkvægavlere. Blandt dem er Annette Sørensen fra Vester Egense

Vester Egense: De har det så dejligt ude på landet, ikke mindst dyrene.

Det vil kødkvægsproducenterne gerne overbevise os forbrugere om. Derfor inviterer de over hele landet til Kødkvægets Dag 9. maj klokken 10-16. Her bliver der mulighed for at opleve blandt andet ammekøer med små kalve på græs og få en smagsprøve på ordentligt kød.

Sidste år var Fyn ikke repræsenteret i åbent hus-arrangementet, men det er øen i år. Lokalt er der mulighed for at besøge besætninger hos Tove og Kaj Christiansen, Holmevej 54 i Søndersø og hos Erik Pedersen, Jersorevej 19, Ølund.

Simmentalere

Også Annette og Henrik Sørensen, Egensemark 51 i Vester Egense, slår stalddøren til deltidslandbruget op for første gang:

- Sidste år var der overhovedet ikke noget på Fyn, det synes vi, der skulle være.

- Det er en mulighed for at få byboerne ud at se dyrene på græs. Se at de faktisk har det rigtigt godt og smage på kødet, fortæller Annette Sørensen.

Parret havde tidligere en besætning på 100 jersey malkekøer, men solgte gården. Køerne kunne de imidlertid ikke undvære - så de fik en lille besætning kødkvæg, simmentalere, på gården i Vester Egense. Annette Sørensen er uddannet landmand og driftleder tilbage i ’93, hendes mand er fodermester.

- Men vi vil gerne have flere køer, hvis markedet er til det, og vi håber da at komme til at leve af dette her engang, siger Annette Sørensen.

9. maj er der mulighed for at smage på kvæget, og for dem, der er lidt sky for de store dyr, er der ponyer til at ride på og hoppepude.

Kødkvæget fortjener en krammer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce