Klubber mangler svar om huse


Klubber mangler svar om huse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommune ser gerne, at foreninger overtager 20 kommunalt ejede klubhuse, men betingelser er ikke på plads

NORDFYN: Køb et klubhus for næsten ingen penge. Det tilbud har Nordfyns Kommune givet flere af kommunens klubber og foreninger.

Erhvervs- og Fritidsudvalget i Nordfyns Kommune ønsker, at klubhuse bliver foreningsejede i stedet for at være kommunalt ejede. Sagen har været sendt ud til høring hos de berørte klubber, og seks høringssvar er nu kommet ind ad brevsprækken hos kommunen. Fælles for næsten samtlige svar er, at de rejser en del spørgsmål.

Foreningerne - Otterup Bold- & Idrætsklub, FDF Særslev, KFUM-Spejderne og De Grønne Pigespejdere i Søndersø i fællesskab, Morud Fodbold og Skamby Boldklub - stiller flere spørgsmål. Blandt andet er en del af foreningerne usikre på, om de selv skal stå for vedligeholdelse.

Vil ikke eje nedslidt hus

Søndersø Boldklub har også sendt et høringssvar til kommunen. Men klubben stiller ingen spørgsmål. Man ønsker nemlig slet ikke at overtage klubhuset.

- Som klubhuset ser ud nu, vil vi ikke overtage det, for huset er i en meget dårlig stand. Idet vi samtidig ikke kan få betingelserne for en eventuel overtagelse at vide, kan vi ikke sige ja til at overtage huset. Det er vigtigt at vide noget om vilkårene, for vi har ikke store pengekasser at gøre godt med, siger formand for Søndersø Boldklub Jørgen Ruby Povlsen, som derfor efterlyser mere information fra kommunens sider.

Lang proces i vente

Noget tyder dog på, at Jørgen Ruby Povlsen og de øvrige klubber må væbne sig med tålmodighed. For Erhvervs- og Fritidsudvalget har slet ikke taget stilling til vilkårene:

- Foreningerne rejser mange relevante spørgsmål, som vi ikke har taget højde for endnu, og som vi må kigge på. Det bliver en mangeårig proces, for spørgsmålene skal afklares i de enkelte sager. Lige nu skal klubberne blot tage stilling til, om de i princippet er interesserede i at overtage klubhusene, siger formanden for Erhvervs- og Fritidsudvalget, Kurt Christensen (V).

Ifølge formanden tegner der sig et billede af, at klubberne er interesserede i at overtage klubhusene.

Men i Søndersø Boldklub er man altså lige nu ikke vild med tanken. For at interessen skal indfinde sig, skal der postes kommunale kroner i en renovering af klubhuset.

- For at huset skal nå en nogenlunde standard, skal det nok renoveres for en million kroner. Bagefter kan vi så tage diskussionen om, hvorvidt klubhuset skal være selvejet eller kommunalt, fastslår Jørgen Ruby Povlsen.

Klubber mangler svar om huse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce