Kinesisk professor: - Det kan Kina lære af den danske folkeskole


Kinesisk professor: - Det kan Kina lære af den danske folkeskole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter besøgene hos Sletten Skoles overvejer Li Zhenxi sin kommende bog. Bogen skal handle om dansk pædagogik og være med til at inspirere måden, kineserne underviser på.

1

Respekt og kærlighed

Eleverne havde lært at skrive deres navne på kinesisk. Foto: Michael Bager

- I Danmark har underviserne langt mere fokus på at give barnet respekt. Der er en kærlighed, som er så tydelig, at skolegangen mere bliver til en form for opvækst for barnet.

2

Forskellighed

- I respekterer, at børn lærer forskelligt. I Kina underviser man ofte på samme måde over for alle børn, selvom nogle godt kunne have brug for at lære på anden vis. Ved at respektere deres forskelligheder sørger I for, at børnene kan være sig selv og lære på naturlig vis.

3

Kreativitet

- Når der kommer langt flere praktiske læringsmetoder ind i undervisningen, ser det ud til, at eleverne får det sjovere. Det gør dem mere kreative, og de kan løse svære opgaver eller forklare komplekse størrelser på enkelte måder. Learning by doing bliver mere og mere normalt i Kina, men der går mange år, før det bliver en fast ting, og rigtig mange år før det bliver lige så godt som i Danmark.

4

Interesse

- Undervisningen i Kina er meget én-vejs. Underviseren lærer fra sig. I Danmark er lærerne interesseret i de unges meninger og syn på ting, hvilket fremelsker en naturlig interesse. Det gør dem også langt mere frie i undervisningssammenhæng. På Sletten Skole er det især en frihed, når de i udskolingen får mulighed for at vælge efter deres interesser. De kan vælge mellem natur og science, performance eller sprog og kultur, og så bliver læring pludselig en hobby.

5

Glæde

- To ting er vigtige i livet: At være en fordel for samfundet - og at være lykkelig. I Danmark kombinerer I med succes de to ting. I Kina kommer glæden desværre tit i anden række. Men det at være lykkelig bør altid være højt prioriteret.

Kinesisk professor: - Det kan Kina lære af den danske folkeskole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce