Kim til kamp mod indbrudstyve: - Gør det lovligt at vise kriminelle på Facebook

Kim Nannestad valgte at offentliggøre overvågningsvideo af tyvene, så de kunne genkendes, selv om det er ulovligt. - Jeg ville gøre det samme igen, siger han. Arkivfoto

Kim til kamp mod indbrudstyve: - Gør det lovligt at vise kriminelle på Facebook

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • Kim Nannestad, inderhaver af RC Kongen i Søndersø, har fået politisk opbakning, blandt andre fra justitsminister Søren Pape (K), efter på TV2 at have fortalt, at Fyns Politi henlagde sag om tyveri, selv om nogle af gerningsmændene var identificeret.
  • Men han tvivler på, at det bliver til andet end pæne ord.

Søndersø: Tirsdag fortalte Kim Nannestad, indehaver af RC Kongen i Søndersø, i TV 2, hvordan Fyns Politi valgte at henlægge en sag om tyveri i hans forretning for et år siden, selv om der ikke bare var gode overvågningsbilleder.

Kim Nannestad var også i stand til at give politiet navnene på flere af de otte tyve. Efter at have lagt overvågningsvideoen på Facebook blev han anonymt tippet om, hvem de var.

Det er ulovligt at lægge overvågningsbilleder på sociale medier, så personerne kan genkendes. Det lod Kim Nannestad sig ikke skræmme af, og i dag siger han, at han er klar til gøre det igen, måtte der opstå en lignende situation.

- Ja, det er jeg kold overfor. Så måtte jeg tage en bøde, hvis det kom dertil.

Af hensyn til efterforskningen og som en præventiv effekt mener han, at det burde være lovligt at publicere overvågningsbilleder af indbrudstyve.

Reaktion fra Søren Pape

I kølvandet Kim Nannestads historie er der kommet flere politiske reaktioner. Blandt andre fra justistsminister Søren Pape (K), der mener, at Fyns Politi "skal stramme ballerne".

- Jeg er desværre bange for, at al den snak går i sig selv igen efter valget, og at der ikke sker noget konkret. Jeg håber og beder til, at der kommer så meget pres på, at der kommer til at ske noget, at politiet får flere resurser, så vi får en højere opklaringsprocent. Det har vi virkelig brug for, siger Kim Nannestad.

Tyveriet af droner, der skete 24. maj sidste år, har kostet ham dyrt. Fordi tyveriet skete i åbningstiden, har forsikringsselskabet ikke villet betale erstatning. For at undgå flere tyverier har han investeret i dyrt overvågningsudstyr. På den måde har tyveriet alt i alt kostet ham 60.000-70.000 kroner.

- Jeg synes, at politiet ved gemene tyverier, hvortil der knytter sig gode overvågningsbilleder, bør sætte noget mere ind. For tyvene er nemme at finde. Det viste TV2. Det tog en time at finde alle otte.

Masser af henvendelser

Kim Nannestad er nærmest blevet bombarderet med beskeder fra folk efter tv-indslaget.

- Det er fuldstændig vanvittigt. Også fra folk jeg ikke kender. De skriver stærkt gået, og at det er modigt at stå frem.

Han er glad for at have stået frem og har et stille håb om, at det kan kan medvirke til, at politiet får tilført flere resurser.

- Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at det er det, som er problemet. Selvfølgelig skal vold og andre mere alvorlige sager prioriteres højere end almindeligt tyveri, men mange gange vil de tage kort tid at opklare. Mange af tyvene, er jeg sikker på, er i forvejen kendt af politiet.

Kim Nannestad har ikke haft indbrud siden dronetyveriet.

Kim til kamp mod indbrudstyve: - Gør det lovligt at vise kriminelle på Facebook

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce