Kendte forfattere til Nordfyn


Kendte forfattere til Nordfyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LAG-midler er med til at redde Nordfynske Litteraturdage, som det rent økonomisk ellers så sort ud for

NORDFYN: Et stykke tid så det ud til, at planerne om at holde Nordfynske Litteraturdage ville ryge tilbage på hylden. Vel at mærke uden at potentielle brugere overhovedet fik chancen for at kigge nærmere på de boglige dage.

Men nu tyder alt på, at arrangørerne alligevel kan få økonomien til at løbe rundt. Det er blandt andet et tilskud på 76.154 kroner fra LAG Nordfyn, der gør det muligt at få otte kendte forfattere - alle med tilknytning til Fyn - til at lægge vejen forbi Nordfyn til september.

- Jeg tror ikke, at litteraturdagene ville være blevet til noget, hvis vi ikke havde fået penge af LAG. For så ville vi ikke kunne holde det ambitionsniveau, som vi gerne ville have, siger kulturkonsulent i Nordfyns Kommune, Lissi Møller.

Hun har været med til at arrangere Nordfynske Litteraturdage, som Frit Oplysningsforbund, Liberalt Oplysningsforbund Nordfyn, Søndersø og Omegns Familielandbrugs Familieudvalg og Nordfyns Biblioteker står bag.

Løber lige rundt

I ansøgningen til LAG er det samlede budget for projektet på 202.000 kroner. Og - som tidligere beskrevet i Fyens Stiftstidende - har flere allerede spyttet godt i kassen. Blandt andet har Kunststyrelsen bevilget 25.000 kroner.

Det er formand for den lokale afdeling af Frit Oplysningsforbund, Kaj Andersen, som i sin tid fik ideen til litteraturdagene. Han glæder sig over, at ideen nu bliver realiseret.

- Vi har fået en betydelig håndsrækning fra LAG til arrangementet, efter vi fik en lunken spand vand i hovedet fra Nordfyns Kommune. Fra kommunen fik vi en underskudsgaranti på 25.000 kroner i stedet for på 100.000 kroner, som vi havde ansøgt om. Men som det ser ud nu, kan det løbe rundt økonomisk, siger Kaj Andersen.

Oprindeligt arbejdede arrangørerne på at få 10 forfattere til Nordfyn, og det er på den baggrund, at LAG har bevilget de godt 76.000 kroner. Men de oprindelige planer er blevet ændret en smule, hvilket måske i sidste ende får betydning for, hvor stor den økonomiske håndsrækning fra LAG reelt bliver.

- I stedet for 10 arrangementer bliver der otte af slagsen. Og på grund af de færre arrangementer regner vi med, at der bliver skåret lidt i det endelige tilskud fra LAG, forklarer Kaj Andersen.

I projektbeskrivelsen til LAG lægger arrangørerne blandt andet vægt på, at litteraturdagene henvender sig til alle, der har en interesse i kulturelle oplevelser - både borgere i kommunen og turister.

Værd at køre efter

- Folk har mulighed for at få en kulturel indsprøjtning. Men det kræver, at man kommer op fra sofaen og ud ad døren, påpeger Kaj Andersen.

Han mener, at de otte forfattere er af en kaliber, der er værd at køre efter. Han oplyser, at aftaler med Leif Davidsen, Josefine Ottesen, Vibeke Marx, Jesper Wung Sung, Vagn Lundbye, Rune T. Kidde, Martin Jensen og Pia Tafdrup er tæt på at være helt på plads.

Hvor de enkelte forfattere vil fortælle om litteratur og sig selv, er imidlertid endnu ikke helt klarlagt. Ifølge Kaj Andersen har de tre nordfynske biblioteker, Nordfyns Efterskole, Nordfyns Folkehøjskole samt Douglashuset foreløbig givet tilsagn om at stille lokaler til rådighed.

Kendte forfattere til Nordfyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce