Kendt ansigt på museum


Kendt ansigt på museum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HISTORIE: Poul "Murer" Andersen er blevet ansat som ny kustode på Otterup Museum
OTTERUP: Poul "Murer" Andersen er beviset på, at det aldrig er for sent at prøver kræfter med nye opgaver og udfordringer.

I en alder af 84 år har den allestedsnærværende ildsjæl fra Otterup takket ja til et tilbud om sommeren igennem at være kustode på byens lille museum, der holder til i et gammelt hvidkalket hus klos op ad Otterup Kirke.

Poul Murer kan egentlig godt se fornuften i, at folkene i museumsforeningen har engageret ham til at være kustode på museet i byen, hvortil han ankom i 1942.

Stort lokalkendskab

- Jeg har jo altid interesseret mig for livet i Otterup, og kender nok Nordfyn bedre end de fleste. Og så kan jeg jo lide at snakke med folk.

Så den nyansatte kustode har ingen problemer med at hælde store mængder lokalkendskab og små anekdoter ud over museets gæster. Da den nyansatte kustode tager Fyens Stiftstidende rundt på en guided tur på det lille museum, får Poul Murer hurtigt give nogle smagsprøver på sin store lokalhistoriske viden.

Dus med historien

Med sikker hånd og aldrig hvilende stemmebånd udpeger han flere personer på de stort/hvide fotografier, der hænger rundt omkring.

- Der har vi mejeribestyrer Trolle fra Krogsbølle Mejeri, og der hænger Erhardt Jensen, der var værkfører på Otterup Geværfabrik, beretter den 84-årige nordfynbo.

Otterup Museum har i øjeblikket lånt sig til en udstilling om den tyske besættelse fra 1940 til 1945.

Nordfynsk tobak

Også her er Poul Murer på hjemmebane.

Blandt andet når det handler om tobaksdyrkning på Nordfyn.

- Min kone og jeg dyrkede også tobak og havde det hængende derhjemme. Det smagte ad helvede til, men vi fik det da solgt en del af det på Søndersø Kro, lyder en af flere beretninger fra besættelsestiden.

Klenodier

Poul Murer har ægte begej- string i stemmen, når talen falder på de historiske genstande, der befinder sig rundt om på museet.

Ord som klenodier og kulturhistorie bliver brugt igen og igen.

For nylig blev der afleveret en kasse med gammelt og støvet værktøj på museet. Ting, som lige nøjagtig blev reddet fra at ryge på lossepladsen.

- Det er jo forfærdeligt, hvis sådan noget var blevet smidt ud, siger Poul Murer om de redskaber, der sandsynligvis har tilhørt en karetmager.

Pænt besøgt

Otterup Museum har tidligere udmærket sig ved at være et af landets mindst besøgte museer.

Den nye kustode erklærer sig dog udmærket tilfreds med det fremmøde, som der har været, siden han begyndte på museet lige omkring sankthans.

- Jeg synes, der har været fint med gæster. Sådan cirka 20-30 stykker om ugen, siger kustoden, mens han bladrer gennem gæstebogen som dokumentation.

Tjansen på Otterup Museum slutter den 27. august. Og Poul Murer vil bestemt ikke afvise, at han kan vende tilbage næste sommer.

Kendt ansigt på museum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce