Kan du genkende ham? Morten Grunwalds nordfynske fortid

I marts 1952 stod Morten Grunwald på scenen i Nr. Nærå Forsamlingshus. Til dem, der måtte have vanskeligt ved at genkende ham, kan det oplyses, at han er nummer to i øverste række fra venstre. Arkivfoto

Kan du genkende ham? Morten Grunwalds nordfynske fortid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Afdøde Morten Grunwald spillede i 1952 dilettant i Nr. Nærå Forsamlingshus på Nordfyn.

Nr. Nærå: Morten Grunwald, der torsdag døde i en alder af 83 år, var født i Odense, og gjorde sig i en ung alder bemærket på den nordfynske teaterscene.

I Nr. Nærå Forsamlingshus hænger i dag et billede fra marts 1952, hvor dilettantskuespillerne opførte stykket Vagabonderne.

På hjemmesiden nordfynsk.dk, som har samlet lokal- og kulturhistoriske fortællinger fra Nordfyn, kan man læse om Morten Grunwalds nordfynske fortid. Her fremgår det, at Walter Morten Grunwald, som var hans fulde navn, på et tidspunkt arbejdede på Bredstrup Mejeri.

Lange dage

Han mødte klokken fem om morgenen, og mejeribestyreren var ikke længe om at konkludere, at den unge mejeristelev var mere end almindeligt interesseret i teater, idet han ilede til Odense Teater efter den lange arbejdsdag. Som teenager var han kommet med i koret på Odense Teater, og han fik lov til at spille små statistroller.

- Jeg sov på et karlekammer oven på mejeriet i en seng med halm i, som det var skik og brug på landet. Man stod op klokken fem om morgenen, tog sine arbejdsbukser og høje gummistøvler på og iførte sig gummiforklæde, og så gik det løs hele dagen, fortalte Morten Grunwald. Inden han definitivt valgte skuespillervejen, nåede han også at være i lære som tandtekniker, arbejde i en møbelvirksomhed og i en engrosvirksomhed.

Morten Grunwald blev uddannet på skuespillerskolen i Odense 1956-57. Hans år i Bredstrup er beskrevet i hans og Samuel Rachlins bog "Kort tid - Blå mærker og gyldne øjeblikke". Hvem de øvrige personer er på billedet, står oplyst på nordfynsk.dk

Kan du genkende ham? Morten Grunwalds nordfynske fortid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce