Udvalgformand i Nordfyns Kommune, Franz Rohde (K), skar for, da Busbanden og byen onsdag fejrede de første tre år med bybussen i Morud.

Det skete mellem fryse- og kølemontre i Dagli' Brugsen

Bussen på rute 23 var kørt til Odense, men kunderne i brugsen løste i stedet billet til en brunsviger med bus i grøn glasur og tilhørende kaffe.

Og der er noget at fejre. For belægningen er steget med 15,6 procent det seneste år.

Samtidig kunne folk tilmelde sig som testkørere. Og få 10 gratis busture tur-retur til Odense.

Det sker for nogle af de 15.000 kroner, som Busbanden fik oven i Fyens Stiftstidendes demokratipris, "Bland Dig Prisen", som banden modtog i 2013. De øvrige midler er anvendt til to solide træbænke ved bussens stoppested.

- Vi har mange seniorer, som er begyndt at benytte bussen. Og med den gode kollektive trafik til og fra Odense er det pludselig en overvejelse, om familier skal droppe en bil nummer to, påpeger Rasmus Gade fra Busbanden.

Læs mere i fredagens udgave af Fyens Stiftstidende og på Mitfyn.dk.

  • colofonpix

    Af:

    Journalist og cand.merc. Har gennem en årrække arbejdet som skrivende på Fynske Mediers redaktion på Nordfyn. Dækker alt fra kommunalstof, over politik og lokale kontroverser til stor og småt i et mangfoldigt lokalområde. Jeg har ingen særlige præferencer, men foretrækker den gode velfortalte historie, hvad enten den ligger til højre- eller venstrebenet, om der skal lægges sammen eller trækkes fra. Bor i Otterup med familien.

Mere om emnet

Se alle
Hvad skal bænkene hedde?

Hvad skal bænkene hedde?

5
Folkemøde: Busbanden løb med "Bland dig prisen"

Folkemøde: Busbanden løb med "Bland dig prisen"

1
Valgkampen er skudt i gang - med pistol

Valgkampen er skudt i gang - med pistol