Kæmpe projekt: Landsbyen Veflinge skal tabe sig et ton

Anne Margrethe Dalskov og Doris K. Morgensen (tv) har fået tilsagn om, at der kommer over 110 til tirsdagens opstartsmøde i Veflinge. Foto: Henrik Larsen

Kæmpe projekt: Landsbyen Veflinge skal tabe sig et ton

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyheden om, at Danmarks fedeste mennesker bor på Nordfyn, fik to veninder i landsbyen Veflinge til at tænke stort. Op mod 200 mennesker ventes at deltage i to-årigt projekt. Målet er, at beboerne samlet set skal tabe sig et ton.

Veflinge: - Nu er det jo ikke sådan, at folk kører til Nordfyn, fordi de tænker, at her bor de fede mennesker, lyder det fra Anne Margrethe Dalskov og Doris K. Morgensen, veninder og ildsjæle fra landsbyen Veflinge.

Overraskelsen var derfor stor, da de i august blev bekendt med, at Nordfyns Kommune er en slags dansk mester i fedme. Tal fra Sundhedstyrelsen viser, at 61,3 procent af kommunens borgere er overvægtige, og næsten hver fjerde er svært overvægtig.

Over et glas hvidvin tog det ene ord det andet, og pludselig var de derhenne i samtalen, hvor det faldt naturligt at etablere et projekt med det formål, at Veflinge-borgerne samlet set skal tabe sig et ton.

Veflinge liv og fællesskab taber et ton, er projektet kommet til at hedde. Tirsdag 20. november er der borgermøde i forsamlingshuset. Flere end 110 borgere har tilkendegivet, at de møder op. Håbet er, at henved 200 mennesker er med, når startskuddet lyder i januar.

Nogle ønsker at tabe sig meget. Andre knapt så meget. Nogle vil deltage alene. Andre sammen med resten af familien. Fælles for alle er, at det skal være sjovt at tabe sig, og at man kommer til at indgå i et fællesskab, hvor man hjælper hinanden med at holde den sunde kurs.

- Noget af det vigtigste er, at vi skal have det sjovt sammen.

- Nu er det jo ikke sådan, at folk kører til Nordfyn, fordi de tænker, at her bor de fede mennesker.
Anne Margrethe Dalskov og Doris K. Morgensen, veninder og ildsjæle fra landsbyen Veflinge, og opfindere af projekt Veflinge liv og fællesskab taber et ton.
Ikke første gang
Det er ikke første gang, at landsbyen Veflinge bemærker sig med opsigtsvækkende initiativer.I 2016 vandt de frivillige i Veflinge lektiecafé for flygtninge Bland dig Prisen, som uddeles af Fyens Stiftstidende.

I 2015, hvor danske kommuner var udfordret af at finde plads til de mange flygtninge, der på det tidspunkt kom til Danmark, rakte Veflinge hånden i vejret og sagde, at man gerne modtog nogle. Otte syriske flytningefamilier kom til byen, hvor borgerne også hjalp dem med at finde passende boliger til dem.

Så sent som i august arrangerede borgerne møde, da det trak op til besparelser på skoleområdet. Omkring 40 mennesker mødte op.

Anne Margrethe Dalskov og Doris K. Morgensen har allerede brugt et utal af timer på det, der tegner til at blive den største samlende aktivitet i Veflinge i mands minde. Planen er, at borgerne skal tabe sig i to år. Hvis man er med fra start. Får man lyst at koble sig på senere, lader det sig også gøre.

- Vi taler om en regulær ændring af livsstil. Det tager cirka et år at tabe sig det, man ønsker, og derefter cirka et år at komme ind i en vane med at leve, så man ikke tager kiloerne på igen, siger Anne Margrethe Dalskov.

Hun og Doris K. Morgensen behøvede ikke spekulere længe over, at målet skulle være netop et ton. Dels passer det meget godt med, at hver borger, hvis alle 1232 deltog, skal tabe sig under et kilo. Dels lyder "et ton" også af mere end et eller andet tilfældigt tal.

Den form for markedsføring har også allerede fundet gehør hos redaktionen på Go' aften Danmark. De to var onsdag på besøg hos Jes Dorph-Petersen for at fortælle om projektet.

Fremover kan man løbende og udførligt følge "Veflinge liv og fællesskab taber et ton" i Fyens Stiftstidende og på Fyens.dk

Kæmpe projekt: Landsbyen Veflinge skal tabe sig et ton

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce