Både unge og gamle med interesse for den jyske hest mødes årligt på Lindøhoved.

Lindøhoved: Den jyske hest er stærk og sej, men ikke længere så vant til at arbejde. Det ses nogle gange, da entusiaster mødes lørdag til gammeldags pløjning hos gårdejer Jørgen Rasmussen på Lindøhoved. Nogle gange vil hestene ikke trække, andre gange begynder de at løbe med plov og mand slæbende efter sig.

Alligevel hygger entusiasterne, mens markens fede jord langsomt pløjes op af de stærke heste. 75-årige Jørgen Rasmussen har arrangeret pløjning de seneste 10 år på sine marker. Han er fascineret af den gamle form for pløjning, men må erkende, at hestene har været overflødige i dansk landbrug siden slutningen af 1950'erne.

- Det er fascinerende at få de store dyr til at lystre, og så er det nostalgisk. På min første plads i landbruget havde vi kun heste, fortæller han.

Egentlig kunne gårdens heste godt drive de 16 hektar landbrug på gården, men det ville være alt for tidskrævende i dag.

Også en del nysgerrige gæster kiggede forbi og kom tæt på de store heste, ja nogle prøvede endda selv kræfter med pløjningen.

  • Harkjær_Magnus_ørum_(2015)_022

    Af:

    Lokalredaktør og journalist på Fyens Stiftstidendes Nordfyn-redaktion, hvor jeg har arbejdet siden 2013. Uddannet journalist fra Syddansk Universitet samme år. Under min praktiktid arbejdede jeg også på den nordfynske lokalredaktion samt avisens samfundsredaktion og i Europa-Parlamentet i Bruxelles. I 2016 var jeg projektleder for Det Fynske Folkemøde i Odense.