Niels og Ulla Nielsen fra Søndersø har trådt rigtigt mange kilometer på jernhestene igennem 25 år.

Søndersø: De lyserøde træer står i fuldt flor på plænen ved Dallund Slot, og selv om det stadig er ganske koldt i vinden, så er sæsonen nu officielt trådt i gang for de cykelglade i foreningen B-M-V. Ikke at forveksle med det kendte tyske bilmærke, for i Søndersø-udgaven er det med "enkelt V", og her skal fremdriften udelukkende foregå med pedalkraft. Forkortelsen står egentlig for bordtennis, motion og volleyball. Under motionsdelen finder man det ugentlige cykelhold i sommersæsonen.

Og 2017 er ikke en hvilken som helst ny sæson, for i år kan cykelholdet fejre 25 års jubilæum, og det samme kan Ulla og Niels Kjær Nielsen, der har været med fra den første tur. Niels som regel i rollen som holdets rutinerede ruteplanlægger.

- Jeg har altid godt kunnet lide at cykle. Ikke i fuld fart på en racercykel. Det har aldrig rigtigt sagt mig noget, men nogle ture hvor der er tid til at snakke sammen og hygge sig undervejs. Motionen er en vigtig del, men vi skal også kunne ordne verdenssituationen og holde en pause med madpakken på de længere ture, siger Niels Kjær Nielsen.

Ud over at planlægge turene er det også ham, der er manden med lappegrej og værktøj, når en af deltagerne har tekniske problemer.

Årets første tur onsdag formiddag blev på godt 15 kilometer, hvor der blev kørt af de mindre veje fra Søndersø ud over Glavendrup mod Kronborg og Fremmelev.

- Vi starter op stille og roligt. Normalt kører vi 20 - 25 kilometer, og så tager vi også nogle lidt længere udflugter, hvor vi har madpakker med og spiser et sted. Der har vi blandt andet tidligere kørt til Gyldensteen Strand, fortæller Ulla og Niels Kjær Nielsen.

Der bliver som regel kørt en anden vej hjem end ud, så holdet også kan nyde nogle andre landskaber.  

- Niels er vores ruteekspert. Selvom vi er mange på holdet, der synes vi har et stort kendskab til Søndersø-området, så kan han altid finde nye veje, som vi aldrig har hørt om, siger Ida Tokehøj, der siden 1985 har været formand for B-M-V. Hun kunne i anledning af jubilæet overrække nogle gode flasker og en buket blomster til Ulla og Niels Kjær Nielsen.

Det cykelglade ægtepar har slet ikke nok i de ugentlige pedaltramp. I efterhånden 10-12 år har Ulla og Niels Kjær Nielsen også forfulgt målet om at cykle Jylland rundt, og i år skal den sidste etape fra Horsens til Hou klares i løbet af sommermånederne.

 

  • Af: