40 år med Nordfyns Musikskole blev fejret med jubilæumskoncert.

Søndersø: Musik påvirker sindet, giver en lykkefornemmelse på en helt ufarlig måde og gør unge mennesker kreative og parate til et liv i en globaliseret verden. Det var store ord, der kom fra leder af Nordfyns Musikskole Lars Mortensen, da han åbnede jubilæumskoncerten i idrætshallen ved Nordfyns Gymnasium lørdag eftermiddag, men det er jo heller ikke hver dag, at ens skole fylder 40 år.

Mange mennesker var mødt op i hallen for at høre et bredt sammensat program med blandt andet det fremragende band Nordfyns Percussion, lærerorkestret, Celloexpressen og meget mere.

Der var både tid til at se bagud og fremad i Lars Mortensens tale.

- Nordfyns Musikskole står i dag på skuldrene af Lars Oxenvads og Jørn Lorenzens arbejde, lød det blandt andet.

Og musikskolen har fortsat store ambitioner, når det kommer til at give børn og unge noget ekstra ballast i livet.

- Vi ser desværre også børn, som ikke har mulighed for at komme på musikskolen. Mange elever kommer fra middelklassen, og vi ser for eksempel heller ikke mange børn, hvis forældre ikke kommer fra Europa. Men hvis de børn ikke kommer til musikskolen, må musikskolen komme til dem, for vi vil spille sammen med alle, lød det fra Lars Mortensen.

Jubilæumskoncerten var finalen på en uge med hele 19 koncerter fordelt over hele kommunen.

  • Harkjær_Magnus_ørum_(2015)_022

    Af:

    Lokalredaktør og journalist på Fyens Stiftstidendes Nordfyn-redaktion, hvor jeg har arbejdet siden 2013. Uddannet journalist fra Syddansk Universitet samme år. Under min praktiktid arbejdede jeg også på den nordfynske lokalredaktion samt avisens samfundsredaktion og i Europa-Parlamentet i Bruxelles. I 2016 var jeg projektleder for Det Fynske Folkemøde i Odense.