Jimmy er byens største taber: Der er snart ikke flere huller tilbage i livremmen

Jimmy Dansbo går ikke så meget op i tallene, og han har ikke sat sig et bestemt mål for, hvor meget han skal tabe sig. Foreløbig har han smidt 15 kilo, og han kan godt mærke på tøjet, at der er sket noget, efter at han er begyndt at spise meget sundere og motionere. Blandt andet har han en fast rute på cirka fem kilometer, som han går, når han kan få tid til det. Foto: Betty Rasmussen

Jimmy er byens største taber: Der er snart ikke flere huller tilbage i livremmen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

15 kilo er forsvundet, siden Jimmy Dansbo første gang blev vejet i Veflinges fælles projekt om at tabe et ton på to år. Derfor får han en præmie som den største taber. Også familien Wichmann blev belønnet for det største familietab.

Veflinge: Omkring 300 kilo er forsvundet, siden 205 kvinder, mænd og børn fra Veflinge og omegn den 13. januar trådte op på vægten som bevis på, at de har besluttet at tage aktivt del i projektet "Veflinge liv og fællesskab taber et ton". Den 31. marts, hvor der igen var vejning i hallen, var resultatet 289 tabte kilo, så mon ikke de 300 kilo er rundet nu.

15 af kiloene har siddet på Jimmy Dansbo, og mandag blev han belønnet som den største taber i projektets første tre måneder. Præmien var et gavekort til to biografbilletter sponseret af landsbyens Dagligbrugs.

39-årige Jimmy Dansbo var glad, men også overrasket over, at han havde smidt flest kilo af de godt 200 deltagere. Han følger ikke selv tallet på vægten så nøje, men kan sagtens mærke på tøjet, at der er blevet meget mindre af ham. Endnu har han ikke været på indkøb for at forny garderoben, men det kan snart blive nødvendigt, for der er ikke mange huller tilbage i livremmen.

Jimmy Dansbos vægttab skyldes en blanding af kostomlægning og mere motion.

- Før spiste vi pasta til alt og også for mange chips og for meget slik. Nu spiser vi mest grøntsager og kød. I starten var jeg bange for, at jeg ikke kunne blive mæt, men nu har jeg vænnet mig til det, fortæller han, der lagde ud i starten af januar med 141,9 kilo fordelt på sine 192 centimeter.

Og han tror på, at kostomlægningen er kommet for at blive, fordi projektet strækker sig over to år, så de nye kostvaner når at sætte sig fast.

Jimmy Dansbo deltager i projektet sammen med sin kone Tina, der også har smidt en pæn portion kilo, men de tre børn på otte måneder, fem og syv år er ikke med, så de er ikke nødvendigvis tvangsindlagt til forældrenes nye madvaner.

Ud over at spise anderledes er Jimmy Dansbo også begyndt at motionere, noget han ikke tidligere har fået passet ind i en travl hverdag med tre små børn og et job.

- Det var godt at få et spark bagi. Jeg går til cirkeltræning, og så går jeg en tur på cirka fem kilometer, når jeg har tid, fortæller han.

Veflinge taber sig
Den 13. januar blev "Veflinge liv og fællesskab taber et ton" sat i gang med et arrangement i og omkring Veflingehallen.

Her blev deltagerne vejet og testet, blandt andet gennem en cooper-test, der går ud på at løbe så langt som muligt på 12 minutter. Testen gentages, når deltagere samles cirka hver tredje måned i de næste to år.På en stander i Dagligbrugsen kan kunderne følge med i, hvordan det går med vægttabet. Den 13. januar lagde de 205 deltagere ud med en samlet vægt på 16 ton og 263 kilo. Den 31. marts havde de tabt 289 kilo. Som en del af projektet er det oprettet flere nye motionstilbud.Projektet er skabt af Anne Margrethe Dalskov og Doris K. Mogensen fra lokalrådet, der fik ideen, da de hørte, at Sundhedsstyrelsen har opgjort Nordfyns Kommune til at være landets fedeste. Det er stadig muligt at tilmelde sig.
Kunderne i Dagligbrugsen i Veflinge kan følge med i, hvordan det går med at nå målet om at tabe et ton. Hver gang der har været vejning i hallen, bliver tallet justeret. Foto: Betty Rasmussen
Kunderne i Dagligbrugsen i Veflinge kan følge med i, hvordan det går med at nå målet om at tabe et ton. Hver gang der har været vejning i hallen, bliver tallet justeret. Foto: Betty Rasmussen

Sund gevinst til familie

Jimmy Dansbo var ikke ene om at få præmie for sit bidrag til det fælles mål om at tabe et ton i løbet af to år.

Uddeler i Dagligbrugsen Lars Therkelsen havde også pakket to poser med sunde sager til familien Wichmann, far Kasper, mor Bettina og Valdemar på næsten 11 år, der efter de første måneder har scoret det procentvis største samlede vægttab blandt de deltagende familier. 3,5 kilo har de tre tabt tilsammen.

- Vi blev meget overraskede, for vi synes ikke, vi har tabt ret meget, siger Bettina Wichmann.

Også for familien Wichmann er det især nye retter på menuen, der har sendt vægten nedad. Mindre stivelse, mindre sukker, mindre alkohol og mere af det sunde.

Dagligbrugsen deltager i "Veflinge liv og fællesskab taber et ton" som leverandør af de ingredienser, der indgår i opskrifterne, som en kostvejleder laver til deltagerne, og brugsen tilbyder også samlede måltidskasser med alt til opskrifterne.

Og uddeler Lars Therkelsen kan tydeligt mærke, at der er kommet mere sund mad på tallerkenerne i Veflinge.

- Nogle uger ligger omsætningen på frugt og grønt 30-40 procent over de tilsvarende uger sidste år. Til gengæld sælger vi færre kager, fortæller uddeleren, der kalder udviklingen i butikkens omsætning for "rigtig fornuftig".

Uddeler Lars Therkelsen overrakte to poser med sunde madvarer til familien Wichmann, far Kasper, mor Bettina og sønnen Valdemar. Foto: Betty Rasmussen
Uddeler Lars Therkelsen overrakte to poser med sunde madvarer til familien Wichmann, far Kasper, mor Bettina og sønnen Valdemar. Foto: Betty Rasmussen
Jimmy Dansbo tog naturligvis cyklen hen til brugsen, da han var blevet bedt om at dukke op mandag eftermiddag. Foto:  Betty Rasmussen
Jimmy Dansbo tog naturligvis cyklen hen til brugsen, da han var blevet bedt om at dukke op mandag eftermiddag. Foto: Betty Rasmussen

Jimmy er byens største taber: Der er snart ikke flere huller tilbage i livremmen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce