Intet tjek af nordfynsk is


Intet tjek af nordfynsk is

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Myndighederne på Nordfyn vil ikke tage ansvar for at undersøge, om isen er farlig. - Vi kender ikke vandløbene godt nok, lyder en af begrundelserne

Nordfyn: "Al færdsel på isen forbudt". Den slags advarsler findes ikke ved de nordfynske søer, vandhuller, åløb eller havne. Og det skyldes ikke, at det er sikkert at flå skøjterne frem og slå sig løs på isen rundt omkring i kommunen.

- Vejvæsnet og beredskabet har i fællesskabet besluttet, at vi ikke vil tager ansvaret for at tjekke isen rundt omkring i kommunen, for det vil betyde, at vi også skulle tage ansvaret, hvis det går galt og nogen falder gennem isen et sted, siger chefen for beredskabet i Nordfyns Kommune, Johnny Lagoni.

I mange andre kommuner sørger kommunen for at advare borgerne, hvis der er fare for at brase gennem isen, men det ville være umuligt på Nordfyns, mener Kommunens vejformand.

- Vi har simpelthen for mange vandhuller, åløb, gadekær og andet i kommunen, til at vi kan holde styr på dem alle, siger Jens Otto Larsen.

Heller ikke kommunens landbetjente har tænkt sig at oplyse borgerne om, hvorvidt det er sikkert at færdes på isen rundt omkring.

- Det har vi aldrig gjort, det må være beredskabet, der tager sig af det, siger landbetjenten i Otterup, Poul Hørslev.

Læs Fyens Stiftstidende i dag, få flere reaktioner og få gode råd om, hvad du skal gøre, inden du bevæger dig ud på isen. Læs også en reportage, hvor Fyens Stiftstidendes reporter afprøver isen på Langesø.

Intet tjek af nordfynsk is

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce