Kolonihaver til flygtninge har været en succes. Nu anlægges nogle flere ved H. C . Andersen Golf i Bogense.

Når radiserne spirer, kålen vokser og snakken går over hækken i kolonihaverne i Bogense, er det integration i sin bedste form.

Det har de vist i haverne på Borgmesterløkken, hvor en flok glade naboer sidste år hjalp nogle af de første syriske flygtninge med at bygge nyt kolonihavehus og få jorden gjort klar.

Det har givet den aktive nordfynske radiomand John Aagaard blod på tanden. Han er fortaler for en positiv modtagelse af de nye naboer. Derfor har han bl. a. været med til at skaffe varmt vintertøj til de syriske børnefamilier, og hjælper med forskellige praktiske ting i hverdagen.

- Det er ikke let, at finde nye haver heroppe. Så jeg spurgte Finn Gramvad, der ejer HCA Golf, om han ikke havde noget jord, vi kunne lave et par haver på, fortæller John Aagard.

Han fik en positiv respons fra Finn Gramvad, der har et stykke jord, der ligger brak et stykke fra golfbanen, som han stiller til rådighed.

- I første omgang vil vi prøve at se, om det er noget, der kan lade sig gøre. Og om det på længere sigt er noget, der kan fungere. Der er mange praktiske spørgsmål, men nu går vi med i en periode, fortæller Finn Gramvad.

Han har netop fået et hold nye kokke i restauranten, og forestiller sig, at der med tiden var mulighed for at lave et samarbejde om at dyrke friske krydderier og grøntsager til køkkenet.

- Det kan også være, vi kan lave et samarbejde omkring plejen af vores rosenpark, så det er noget vi ser nogle muligheder i, siger Finn Gramvad.

  • fyens.dk