Renovering af Østruplund giver forhåbentlig mindre behov for at bruge magt over for beboerne

Østrup: Fredag middag åbnede bo- og beskæftigelsestilbudet Østruplund dørene til den renoverede bygning, der huser en række psykisk udviklingshæmmede mennesker fra alle dele af landet.

Foruden renoveringen af selve Østruplund er der bygget to nye boligklynger ved navn Marken og Skoven.

Dermed har Østruplund fået 32 lejligheder til de udviklingshæmmede, der blandt andet tæller misbrugere, sexkrænkere og voldsdømte, som ikke passer ind i rammerne i det normale retssystem.

Forstander Lars Urban Rasmussen og regionsrådsformand Carl Holst (V) er sikre på, at det vil nedsætte brugen af magtanvendelser betragteligt.

- Alle undersøgelser viser, at antallet af magtanvendelser falder, når man får et højere aktivitetsniveau, bedre boligforhold og et dygtigt personale, lyder det fra Carl Holst, som også kiggede forbi på Østruplund.

Også nordfynske Carsten Abild (V) fra regionsrådet var glad for renoveringen.

- Man siger, at man skal måle sin kultur på, hvor godt de svageste har det, og det her er i hvert fald et tegn på høj kultur, lød det fra Carsten Abild.

  • Harkjær_Magnus_ørum_(2015)_022

    Af:

    Lokalredaktør og journalist på Fyens Stiftstidendes Nordfyn-redaktion, hvor jeg har arbejdet siden 2013. Uddannet journalist fra Syddansk Universitet samme år. Under min praktiktid arbejdede jeg også på den nordfynske lokalredaktion samt avisens samfundsredaktion og i Europa-Parlamentet i Bruxelles. I 2016 var jeg projektleder for Det Fynske Folkemøde i Odense.