Fredag blev det 170 mio. kroner store biogasanlæg ved landevejen mellem Særslev og Bogense officielt indviet.

Det skete med en række taler af blandt andre energi- forsynings- og klimaminister Lars Christan Lilleholt (V), direktør ved selskabet Nature Energy, Ole Hvelplund, og borgmester Morten Andersen (V).

Anlægget, som er i stand til at levere naturgas til 6000 parcelhuse, er den største anlægsinvestering til dato på Nordfyn.

34 landmænd leverer gyllen

Den grønne gas er baseret på gylle fra landbrug og organisk affald fra industrien. Og her er 34 nordfynske landmænd i Nordfyns Biogas leverandører af den nødvendige gylle fra kvæg og svin.

- Nature Energys nye biogasanlæg er en realitet. Det forbedrer både landmændenes økonomi og klimaet.

- Der er store perspektiver i at udnytte biogassen, og anlægget i Bogense viser i praksis, hvad Paris gik ud på, sagde klimaministeren og hentydede til det netop overståede klimatopmøde Coop 21.

Nature Energy åbner også biogasanlægget for offentligheden. Der sker med en åbningsfest på søndag den 31. januar fra klokken 10-16.

Den grønne omstilling sker blandt andet med rundvisninger samt øl, sodavand, og pølser.

  • colofonpix

    Af:

    Journalist og cand.merc. Har gennem en årrække arbejdet som skrivende på Fynske Mediers redaktion på Nordfyn. Dækker alt fra kommunalstof, over politik og lokale kontroverser til stor og småt i et mangfoldigt lokalområde. Jeg har ingen særlige præferencer, men foretrækker den gode velfortalte historie, hvad enten den ligger til højre- eller venstrebenet, om der skal lægges sammen eller trækkes fra. Bor i Otterup med familien.