Indsats for sårbare børn


Indsats for sårbare børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

PROJEKT: Sårbare børn og deres familier skal hjælpes via heldagsskole og mødregrupper

OTTERUP: En udvidelse af Heldagsskolen i Hjadstrup, et væksthus for umodne børn i 5-7-års-alderen og mødregrupper for unge og depressive mødre.

Sammenlagt er det tre projekter, der er udset til at styrke den forebyggende indsats over for sårbare børn og deres forældre i Otterup Kommune.

- Det gælder om at opdage problemerne så tidligt som muligt og gøre noget ved dem, påpeger formand for Børne- og Kulturudvalget Kurt Christensen (V) om formålet med at styrke den tidlige indsats.

Tre arbejdsgrupper har siden foråret arbejdet på at finde frem til offensive forebyggende tiltag. Målgruppen er børn som af forskellige årsager vurderes af være i en "risikofyldt" situation og i stedet for den normale folkeskole bør have særlig hjælp.

Ifølge Kurt Christensen så går børnene i dag typisk i den kommunale folkeskole eller alternativt i en af amtets skoler.

Familier indrages

- Vi er meget rummelige i vores folkeskole, og skolerne løser mange opgaver i dag. Men der er også behov for andre og nye tilbud, fremhæver udvalgsformanden.

Her er Heldagsskolen i Hjadstrup en mulighed. Bygningen ved siden af Horsebækskolen har allerede har været anvendt i omkring et årti som et tilbud til netop gruppen af børn og unge med adfærds- og følelsesmæssige og sociale problemer. Målet er undervisning i en kombination med socialisering og familiearbejde og siden at få de unge tilbage i skolesystemet.

- Familiearbejdet er afgørende. Det er vigtigt at få nogle aftaler med forældrene og vores erfaring er, at det vil de gerne være med til, siger Kurt Christensen. Han understreger, at heldagsskolen indtil videre har været eksponent for et godt stykke arbejde med mange succeser.

- Medarbejderne har mod og lyst, tilføjer han.

Bedre og billigere

Kurt Christensen lægger vægt på, at opgaverne med sårbare og utilpassede børn og unge primært løses inden for kommunegrænsen.

- Der er ikke tale om et spareprojekt. Men det gælder om at få mere for de samme penge. Børnene skal have det bedste tilbud, men det behøver ikke nødvendigvis være det dyreste, understreger udvalgsformanden og nævner et ophold på en af amtets skoler, der starter ved en udgift på 170.000 kroner årligt.

En plads på Heldagsskolen er anslået til en merudgift på blot 23.500 kroner pr. barn årligt.

Prisen for at oprette en udviklingsklasse for de 5-7-årige børn i lokaler på en af kommunens skoler er anslået til 680.000 kroner. Den del er dog indtil videre nedtonet, og Børne- og Kulturudvalget har prioriteret heldagsskolen og mødregrupper højeste i den offensive indsats.

- Der er politisk velvilje i budgettet og afsat en halv mio. kroner til nye tiltag, bemærker Kurt Christensen.

Indsats for sårbare børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce