Indehaver af Ditlevsdal Bison Farm: - Bisoner har ikke brug for læ

Bisioner har ikke noget behov for at søge læ, fortæller Niels Henrik Ove, indehaver af Ditlevsdal Bison Farm. Arkivfoto: Nils Svalebøg

Indehaver af Ditlevsdal Bison Farm: - Bisoner har ikke brug for læ

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I Vestjylland er en bisonfarmer ved at aflive sine 100 bisoner, fordi han ikke vil efterkomme Fødevarestyrelsens krav om at bygge læskure til dyrene. Niels Henrik Ove, indehaver af Ditlevsdal Bison Farm, slipper for at foretage sig noget.

Morud: Bo Witte-Pedersen, en vestjysk bisonfarmer, er i disse dage ved at aflive sin besætning på 100 bisioner, fordi han ikke vil efterkomme Fødevarestyrelsens krav om at bygge læskure til de robuste dyr.

Niels Henrik Ove, indehaver af Ditlevsdal Bison Farm ved Morud, er ikke på samme måde blevet stillet over for kravet om at bygge læskure. Han er så heldigt stillet, at det terræn, hvor hans godt 400 bisioner går, i sig selv er så kuperet og indeholder naturlige områder for læ og derfor opfylder de krav, der er.

Bisoner er født under åben himmel og vant til at klare sig i alt slags vejr på den amerikanske prærie. Derfor undrer Niels Henrik Ove sig over, at dyrene i Fødevarestyrelsens regler, der blev vedtaget for et par år siden, sidestilles med mere almindeligt kvæg.

- Jeg synes ikke, at det er rimeligt at trække sådan en forordning ned over alle dyr. Selvfølgelig skal man sørge for, at alle dyr har det godt, men man skal ikke håndhæve noget, som ikke er nødvendigt.

Håber på kronprinsparret
Roskilde Dyrskue fejrer næste år 50 års jubilæum, og i den anledning og for første gang vil Ditlevsdal Bison Farm være repræsenteret på det store dyrskue med omkring 90.000 besøgende.Håbet er sælge cirka 10.000 bisonburgere.

Og ligeledes, at kronprinsparret, der besøger dyrskuet, får lyst til den anderledes burger. Niels Henrik Ove, indehaver af Ditlevsdal Bison Farm, stiftede for over 25 år siden for første gang bekendtskab med de store bisoner i netop Australien, og da kronprinsesse Mary også kommer fra Australien, håber han det vil opildne hende til at smage en bisonburger.

Den fynske bisonfarm medbringer et par levende bisioner til dyrskuet.

Noget pjat

Niels Henrik Ove mener, at det giver god mening at stille krav om, at bisonerne altid skal kunne finde et tørt leje, men at det "er noget pjat" at kræve opsætning af læskure.

- Bisoner går ikke i læ. De går altid i front op mod vinden. De har en fantastisk pels og har gennem årtusinder tilpasset sig naturen. Da jeg købte ejendommen herude, var det netop med henblik på, at arealerne skule være egnede til bisoner.

Både Fødevarestyrelsen og Dyrenes Beskyttelse besøger en-to gange om året Ditlevsdal Bison Farm, som er Europas største af sin slags, for at besigtige forholdene. Dyrenes Beskyttelse har lavet en forordning om, hvordan man skal holde bisonerne i fangenskab, og den har Niels Henrik Ove opfyldt for længst.

- Sidste år i november kom der syv mand fra Dyrenes Beskyttelse. De tjekkede alt. De så alt. Hver en fold blev kontrolleret, og der var ikke noget at komme efter.

Indehaver af Ditlevsdal Bison Farm: - Bisoner har ikke brug for læ

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce