Ildsjæl fra Morud: - Tre byer i kommunen får lidt nemmere kommunale penge

Da kunststofbanen i Morud blev indviet i 2013, blev det blandt andet markeret ved, at 437 mennesker klædte sig ud som solsikker. Arkivfoto: Betty Rasmussen

Ildsjæl fra Morud: - Tre byer i kommunen får lidt nemmere kommunale penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ole Hartung, ildsjæl fra Morud, der var den drivende kraft, da der skulle samles penge ind til kunstgræsbanen i Morud, mener, at Bogense, Søndersø og Otterup har nemmere ved at blive støttet med kommunale penge.

Morud: - Vi sidder ikke og er sure i Morud. Vi er glade for det, vi kan få, og glæder os over, at Bogense også har fået en kunstgræsbane. Men virkeligheden er også, at de tre gamle hovedbyer i kommunen, Bogense, Otterup og Søndersø, lidt nemmere får kommunale penge.

Sådan lyder den umiddelbare reaktion fra ildsjælen Ole Hartung, Morud, over, at banen i Bogense er 100 procent kommunalt finansieret. Fire millioner kroner har den kostet. For år tilbage var han den drivende kraft, da der skulle samles penge ind til kunstgræsbanen i Morud, der blev indviet i 2013.

The Morud Way

Dengang var den kommunale støtte 2,4 millioner kroner. Resten af de i alt fem millioner kroner blev skaffet på anden vis. Blandt andet gennem det sponsorcykelløb, som Ole Hartung stod i spidsen for. Det indbragte over en halv million kroner. Hvilket banede vejen til opsættelse af lysmaster.

- Vi er bevidst om at gøre tingene The Morud Way og tror på, at man også får større ejerskab, når man selv har været med til at bidrage, siger Ole Hartung.

Udviklingen af kunstgræsbaner er sket med eksplosiv fart de senere år. Otterup var den første by på Nordfyn, som fik én - og kun med begrænset kommunal støtte. Det var i 2012. Den samlede pris var 2,5 millioner kroner. Ved den lejlighed støttede Nordfyns Kommune med et lån på 300.000 kroner, som senere blev eftergivet.

Resten af pengene kom primært fra A.P. Møllers Fond og DBU. Med til at stable projektet på benene var også masser af frivilligt arbejde, sponsorater og salg af klubaktier.

Året efter fik Morud som bekendt en kunstgræsbane, og i 2015 var det Søndersøs tur til at få en bane, der ligesom Bogenses blev kommunalt finansieret.

Ildsjæl fra Morud: - Tre byer i kommunen får lidt nemmere kommunale penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce