Idrætscenter for 37 millioner kroner: Hallerne fik nyt navn

Otterup Gymnasterne havde både musik og opvisning klar, da der blev åbnet for besøgende i den nye, moderne hal. Foto: Michael Bager

Idrætscenter for 37 millioner kroner: Hallerne fik nyt navn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med rød løber og flag bød Otterup Hallerne velkommen til over 350 spændte gæster og selvfølgelig stedets spritnye navn. De dugfriske faciliteter skal samle sportsforeninger og inkludere alle, som kæmper for at holde sig sunde.

Otterup: Det største kommunaltstøttede bygningsprojekt på Nordfyn nogensinde fik lørdag sin spæde dåb, da Otterup Hallerne blev indviet under det nye navn: Otterup Idrætscenter. Foran over 350 gæstende bragte højtalere tale efter tale ud i den gamle af hallerne, og kort efter klippede borgmester Morten Andersen det obligatoriske røde bånd ved indgangen til det helt store samtalepunkt. Den nye hal.

37,4 millioner kroner er der blevet brugt på det nye Otterup Idrætscenter og på at udbygge den enorme idrætssal i forlængelse af den ældre udgave og bowlingcentret. Sidstnævnte brændte ned lørdag den 29. oktober, og selvom enkelte af talerne nævnte brandtragedien, fastholdt de det positive fokus.

Og med den nye hals mange muligheder var der ikke grund til andet. Otterup Gymnasterne gav opvisning, fitnessinstruktører viste træningslokalerne frem, og som noget helt nyt åbnede kommunens genoptræningscenter dørene, så de fremmødte kunne tage et kig ind.

- Det er da lidt sjovt at være den allerførste, som træner herinde, fortalte Lennart Stordal, der i øjeblikket genoptræner hos kommunen. Og hans højreben tiltrak sig mange opspilede øjne.

Fra Otterup Hallerne til Idrætscenter
Otterup Idrætscenter er det nye navn til Otterup Hallerne, som før indeholdt den gamle hal og Otterup Bowlingcenter, men nu også en ny multihal.De nye haludvidelser og renoveringer har kostet 37,4 millioner kroner.

Nordfyns Kommune støttede projektet med 35 millioner kroner i alt.

Første spadestik til den nye hal blev taget den 7. september 2017. Den 12. december 2017 blev der afholdt rejsegilde for den nye hal.

Den 29. september 2018 brændte Otterup Bowlingcenter.

Den 6. oktober blev Otterup Idrætscenter så indviet.
Lennart Stordal er glad for at genoptræningscentret er flyttet til de nye faciliteter i Otterup Idrætscenter. Foto: Michael Bager
Lennart Stordal er glad for at genoptræningscentret er flyttet til de nye faciliteter i Otterup Idrætscenter. Foto: Michael Bager

Et sært syn

På 59-årige Lennart Stordals ene ben sidder nemlig et Ilizarov-apparat. Et slags jerngitter, som skal holde benet strakt og samlet. I januar tog han et grimt fald ned ad trappen i sit hjem i Lunde, hvilket sprang korsbånd og lårmuskel og gav ham ni uger i en hospitalsseng. I dag kan han kun lige støtte på benet med gitteret på, og ellers bruger han en kørestol til at komme rundt.

- Jeg er her i dag for at vise, at sådan nogle som os med så slemme skadeshandicap også kan træne, sagde han på en siddende crosstrainer.

Han tog glædeligt mod spørgsmål fra forbipasserende til indvielsesarrangementet.

- Der er mange, som ikke har set sådan noget før. Selvom det kan se lidt skræmmende eller sært ud, tænker jeg ikke så meget over det.

Foto: Michael Bager
Foto: Michael Bager

Hører ikke til plejehjem

Før genoptræningsafdelingen rykkede ud i Otterup Idrætscenter til hal, behandlings- og træningslokaler, trænede Lennart Stordal på Plejecenter Bryggergården i Otterup. De nye faciliteter er her en kæmpestor forbedring.

- Det kan godt være, jeg føler mig gammel, men ikke så gammel, at jeg hører til på et plejecenter, lød det fra ham, og han tilføjede: - Genoptræning er jo for folk i alle aldre. Det hører jo til på et idrætscenter. Ikke på et plejehjem.

Noget af det, Lennart Stordal bedst kunne lide ved det nye Otterup Idrætscenter, er fællesskabet.

- Her føler jeg, at jeg er en del af livet her. Der sker meget mere, og her er mennesker, åbent og lyst. Jeg håber da, jeg af og til støder ind i folk, jeg kender, smilede han og rettede lidt på sit ben i kørestolen.

Det var også en af tankerne, som lå bag beslutningen om at rykke genoptræningsafdelingen faldt.

- Her kan folk på genoptræning få inspiration af andre trænende, og samtidig kan der blive et fokus på træningen som behandling. På den måde inkluderer vi genoptræningen i et generelt mål for sundhed i samfundet i stedet for at skabe en voldgrav mellem dem, fortalte Dorthe Hoeg, som er afdelingsleder for Træning og Aktivitet i Nordfyns Kommune.

Foto: Michael Bager
Foto: Michael Bager

Målet om sundhed

Med andre ord inkluderer Otterup Idrætscenter alle. Om det er den foranstående håndboldkamp eller gymnastikopvisning, man kæmper sig imod, eller om man prøver at få kroppen på rette kurs igen.

- For det er en hård kamp. Og selvom jeg synes, jeg er et meget positivt menneske, så tror jeg, det bliver mere positivt her. Og at jeg om noget tid kan komme af med det gitter her, afslutter Lennart Stordal håbende.

Musikken stoppede inde i den nye hal lidt før 16.00. Gymnastikopvisningen var slut, og folkemængden trak stille ud mod deres parkerede biler. Det samme gjorde Lennart Stordal, der blev hentet af en Flextrafik-bus.

Men på mandag er han igen tilbage i genoptræningscentret. Ligesom Otterup Gymnasterne i en af de kommende hverdage hopper tilbage i den nye springgrav. Og ligesom fitnesstræneren igen kommer til at sidde ved de nye maskiner.

For i Otterup Idrætscenter er der plads til alle.

Foto: Michael Bager
Foto: Michael Bager

Idrætscenter for 37 millioner kroner: Hallerne fik nyt navn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce