Idræt skal skærpe koncentrationen

Søndersøskolen sætter nu gang i et eksperiment, der skal sætte mere bevægelse og idræt på skoleskemaet. Foto: PR

Idræt skal skærpe koncentrationen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I den seneste udgave af den nationale sundhedsprofil placerer Nordfyns Kommune sig med den største procentvise andel af overvægtige i landet. Det skal ændres.

Søndersø: Søndersøskolen har sat gang i et minieksperiment, der skal bane vejen for øget brug af idrætstimer for at øge skolebørns sundhed og koncentrationsevne.

Projektet har rod i den opdaterede Vision 2021, som netop er vedtaget af kommunalbestyrelsen.

I den seneste udgave af den nationale sundhedsprofil placerer Nordfyns Kommune sig med den største procentvise andel af overvægtige i landet. Den udvikling skal eksperimentet være med til at vende.

Som et forsøg tilbyder Søndersøskolen seks idrætstimer til børnene i en 3. klasse. Det er dog ikke så meget børnene, der er forsøgskaniner, men snarere deres lærere.

Målet er at afdække, hvilke forhindringer lærerne ser for, at løsningen bliver permanent.

Aktivt udeliv

Eksperimentet flugter med den vision, som kommunalbestyrelsen har godkendt, især målet at skabe "Det gode og sunde børneliv".

De ekstra idrætstimer vil fortrinsvist foregå på skolens udearealer, der spiller op til et aktivt udeliv. Projektet løber til og med 14. september.

Søndersøskolen har fundet inspiration til eksperimentet fra Svendborg Kommune, som har 10 års erfaring med ekstra idrætstimer til elever i indskolingen.

I Svendborg Kommune har man kunne konstatere at seks lektioners ugentlig motion nedsætter børnenes risiko for type II diabetes til næsten det halve af normalen, børnene kommer i bedre fysisk form, de får bedre koordination og balance, bliver stærkere, mindre fede, har lavere risiko for rygproblemer. Og så er der mere bevægelse og koncentration i flere fag og mere ro i timerne.

Idræt skal skærpe koncentrationen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce