LOPPEMARKED: Kendt Otterup- borger med hang til gamle dages landbrug sælger ud af stor samling
OTTERUP: Det er de færreste byfolk, der har 100 mælkejunger stående i garagen og udhuset.

Jørgen Jørgensen, Østergade 11 i Otterup, har.

Og han har meget andet på stald ved parcelhuset:

Gamle hestevogne til herskabsbrug, en charabanc og en jagtvogn, hesteharver og plove, en kane, håndtrukne mælkevogne, bismer- og kornvægte, specialværktøj til gamle landbrugsmaskiner - og en ustyrlig masse andet isenkram med relation til gamle dage og landbrug.

I går lukkede Jørgen Jørgensen - måske tilskyndet af hustruen - op for et privat loppemarked på hjemadressen, hvor snesevis af mælkejunger og tilhørende trækvogne stod til fals i forhaven.

Kunder kom der, men dog i så beskeden tilstrømning, at Jørgen langfra regner med at have udsolgt, når han lukker markedet i eftermiddag.

Og det var sådan set heller ikke hans mål.

- Jeg kan slet ikke nænne at skille mig af med det hele. Men jeg har efterhånden fået samlet for meget.Det kniber med pladsen, siger han.

59-årige Jørgen Jørgensen har været bidt af gamle sager fra landbruget, siden han som ung skoleknægt kørte rundt med mælkekusken fra Nislev for at hente junger til mejeriet.

Hos landmand efter landmand har han hittet gammelt "skrammel" og bragt det hjem. Noget har han solgt på markeder og dyrskuer, detmeste har han beholdt. For nogle år siden røg 40 mælkejunger til en antikvitetshandler helt fra Arizona.

Bortset fra et år som karl har han dog ikke haft beskæftigelse på landet. Han blev udlært fiskehandler og var mange år i Albanigades Fiskeforretning i Odense, før han skiftede fag og arbejdede hos en lokal murer, indtil han fik sit nuværende job i Frugtlageret i Otterup i 1996.

Jørgen Jørgensens flotte hestekøretøjer er ikke kun samleobjekter. Ien snes år kørte han Nordfyn kryds og tværs med brudepar, fødselarer og studenter i de hestetrukne stadskøretøjer.

I 1996 lagde han tømmen og kuskegallaen på hylden, fordi hver weekend efterhånden var optaget. Men om et år, når han går på efterløn, har han tænkt sig at genoptage metieren.

- Jeg har stadig en Frederiksborghest stående hos min datter og svigersøn, der har en gård i Bederslev. Stadsvogne har jeg, og kuskeudstyr mangler jeg heller ikke. Et af mine flotteste sæt har faktisk tilhørt den gamle baron på Langesø Gods.
  • fyens.dk