Egon Pedersen, formand for 3F Nordhøjfyn, har aflagt sin sidste beretning. Den brugte han til en vaskeægte fagforeningsopsang til regeringen.

Nordfyn: Egon Pedersen aflagde tirsdag aften sin sidste beretning som formand for 3F Nordhøjfyn. Som 64-årig vil han på efterløn og modtog ikke genvalg. Efter 36 år på posten. Hans hidtidige næstformand Annette Christiansen overtager formandskabet fra 1. maj. Egon Pedersen benyttede formandsskiftet til at sende en regulær bredside af sted mod regeringen.

- Den ny regering vil igen sætte pensionsalderen op, ikke for politikere, nej, nej, men for alle andre. Pengene skal bruges til skattelettelser og billigere biler. Det vil helt sikkert give endnu mere skævhed og uretfærdighed. Vores medlemmer, der bl. a. startede på job i en ung alder og har haft et hårdt arbejdsliv til beskedne lønninger, skal  betale regningen, sagde Egon Pedersen.

 

 

 

 

 

Som en knytnæve til et blåt øje

Hans beretning gav også et svirp til seniorførtidspensionen, som skulle have været en redningsplanke for den forringede efterlønsordning til nedslidte arbejdere.

- Det er sgu ikke endt godt, nærmere en fiasko. Kun 650 har fået den bevilget på landsplan. Det var ellers meningen, at 3000 på nuværende tidspunkt skulle være omfattet af ordningen,men det er en meget besværlig sag at komme igennem med i det system. Det passer lige så godt som en knytnæve til et blåt øje. Regeringen har bare et arrogant skuldertræk til overs for de mennesker, som nedslidte er kommet i klemme i døren på vej ud af arbejdsmarkedet.

- Vi kan ikke være det bekendt

I det hele taget får mange ældre for lidt ud af seniorårene, mener Egon Pedersen.

- Det er enten fordi, de dør tidligt, eller fordi de er for nedslidte til at kunne nyde livet som pensionist. Det er en køn måde at sige tak for et langt arbejdsliv på:  Tak for indsatsen, du gamle. Din arbejdsindsats belønnes med utryghed og ulighed. Vi kan ikke være det bekendt, lød det i Egon Pedersens sidste beretning.

Her blev der også plads til en afsluttende replik til de 3F medlemmer, han nu har været formand for i 36 år:

- Det har været spændende år, hvor jeg har haft tillidsposter både lokalt og i forbundet. Jeg har mødt mange spændende mennesker og gode kolleger og medarbejdere. Tak for det.

 

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på avisen Danmark, Jysk Fynske Medier. Uddannet på Danmarks Journalisthøjskole 1983. Eksaminer i sociologi og Danmarkshistorie med forskningsteknik på Institut for Statskundskab, Århus Universitet. Bred erfaring fra flere lokale, regionale og landsdækkende aviser og tv. Har tidligere været blandt andet lokalredaktør på Nordfyn for Fyens Stiftstidende, redaktionschef på Ekstra Bladet og Århus Stiftstidende, politisk redaktør på TV2 Østjylland, sportsjournalist på Det Fri Aktuelt og chefredaktør på magasinet Svømmesport.Forfatter på fire bøger om sport. Tidligere gæsteunderviser på Danmarks Journalisthøjskole og Den Journalistiske Efteruddannelse.