Hvad lige med Morud?


Hvad lige med Morud?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokaldebat

Af lars Roger Sørensen

Plantagevænget 30, Morud

Åbent brev til politikerne

Intet cirkus, intet bibliotek, Havrehedskolen, en skole med stærkt stigende elevtal og lokaleproblemer, ingen offentlig service i Morud overhovedet. Kommunens fjerdestørste - og måske endnu større - by og i hvert fald kommunens by med det største udviklingspotentiale og sikkert også med det største skattegrundlag. Det lyder som en vittighed, men det er det desværre ikke.

Det kunne være rart at få at vide fra kommunen hvor mange, der bor her i postnummer 5462 i forhold til de tre gamle kommunehovedbyer, hvor stor en del af skattegrundlaget, der hentes her, og hvor mange penge, der bruges her. Det er vist det, man kalder sognerådspolitik, men det vil være rart at vide, alligevel. Fordi både vi, der har boet her i mange år, og tilflytterne vil jo gerne have lidt for pengene. For os selv, for vores børn og for de gamle, som har boet her i hele deres liv, og som hverken har bil og må nøjes med en skrabet og ustabil buskørsel.

Og for livskvaliteten i det hele taget. Vores midtby ser jo ikke ligefrem køn ud.

For nogle år siden talte jeg mange gange med en desværre nu afdød nabo om forholdene her på egnen, og han sagde hårdnakket, at man i Vigerselv Kommune i 1966 aldrig skulle have gået, frivilligt, med i en kommunesammenlægning i den nye Søndersø Kommune, fordi det var her på egnen omkring Morud, at man tjente pengene til kommunekassen, og det var i Søndersø, at man brugte pengene. Det var jeg ikke enig i, men vi fik mange fine diskussioner, og nu begynder jeg at blive enig med ham. Han ville have frydet sig, ville han.

Nu bliver vi her på postnummeret, børn, unge og gamle, frataget biblioteksbussen, og så forsvinder den sidste kommunale service i det område, hvor kommunen tager de suverænt højeste grundpriser og formentlig også får de største skatteindtægter. Og når nu kommunen alligevel i de kommende syv år, som man hører, og ikke de to år, som er blevet annonceret, skal betale af på bogbussen, så parkér den dog et sted her i byen i de kommende år, så vi også får et bibliotek, annoncer med faste åbningstider, når vi nu alligevel har udgifterne. Det er jo her, den bruges mest.

Så, kære politikere, også jer her fra postnummeret, som vi ikke ligefrem hører ret meget til - nærmest fornærmende ingenting, lad os få nogle bud og nogle svar. Mit gæt er, at vi leverer varen her på egnen, bl.a. i form af skattekroner, men også i form af resultater.

Vi har et stærkt foreningsliv, nogle stærke og succesrige private iværksættere, Ditlevsdal Bisonfarm, Morudgård, blomsterbutikken på Søndersøvej, Shelltankens nye vaskehal, den kommende udvidelse af vores brugs og planerne og en ny dagligvarebutik nede ved hallen, bl.a.

Det er vel alt i alt mest sognerådspolitik, at alting lægges i de tre gamle hovedbyer. Vi her på egnen, jeg har boet her i 16 år, er i overhalingsbanen, og så kan I politikere ikke bare handle as usual.

Hvad lige med Morud?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce