Hus reddet fra flammerne i sidste minut


Hus reddet fra flammerne i sidste minut

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beslutsomme naboer reddede et hus fra brand fredag eftermiddag

SKAMBY: Hvis naboerne på Rostrupvej havde været knap så kløgtige, eller hvis brandbilerne havde været bare en anelse længere undervejs, så havde der med stor sikkerhed været ild i et hus.

Men redningsmandskabet nåede hurtigt frem, og naboerne var allerede da i gang med ikke mindre end tre vandslanger, så huset blev reddet, og branden raserede kun et udhus.

- Det gik ud over et udhus eller brændeskur på størrelse med en dobbelt garage. Det var bygget sammen med huset, og ilden var nået op under taget kun få centimeter fra hustaget, da vi nåede frem, fortæller indsatsleder Kim Laustsen, der gerne vil rose de hurtigtænkende naboer.

- Dels var de med til at begrænse ilden, og dels havde de smadret en rude i dørpartiet på huset, så de på den måde kunne sikre sig, at der ikke var nogen derinde. Det var virkelig godt gået, lyder det fra indsatslederen.

Fjernede tag

For at sikre huset måtte brandfolkene, der ankom kort tid efter, anmeldelsen om branden løb ind klokken 16.27, fjerne en del af taget der forbandt udhuset med selve huset. På den måde undgik man, at ilden bredte sig.

- Men det var tæt på. Det var kun få minutter fra, mener Kim Laustsen.

Brandfolkene forsøgte herefter at slukke ilden, hvilket også lykkedes i løbet af forholdsvis kort tid.

Årsag: Varm tromle

Ilden opstod på grund af varme fra en gammel tromle, der tidligere på eftermiddagen var blevet brugt til afbrænding af papir og haveaffald.

- Tromlen stod simpelthen for tæt på udhuset, og det var det, der var skyld i branden, forklarer Kim Laustsen.

I udhuset stod to gasflasker, som eksploderede under branden, mens det lykkedes brandfolkene at få kølet en tank med 1200 liter fyringsolie så meget ned, at den ikke revnede.

Væk fra chokket

De sidste brandfolk forlod stedet klokken 19.30, efter man havde haft en røgventilator til at rense luften i huset og nabohuset. Derved kunne beboerne for så vidt godt opholde sig i huset umiddelbart efter branden.

Beboerne valgte dog at fortrække til et andet opholdssted for at få den chokerende begivenhed lidt på afstand.

Hus reddet fra flammerne i sidste minut

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce