Bilen tilbage - renset for hagekors og maling

Bogense: Det tyske ægtepar Ute og Jürgen Ludewig kan køre standsmæssigt hjem til Tyskland, når der deres ferie i Bogense slutter.

Ferien fik ellers, nærmest bogstaveligt talt, fæle ridser i lakken, da Jürgen Ludewig mandag formiddag fandt sin bil overmalet med hvid maling, blandt andet i form af et hagekors, på parkeringspladsen på Bogense Marina. Fire andre biler var udsat for lignende hærværk med hvid maling.

Hærværket påkaldte sig stor bevågenhed, og fik flere til at rykke ægteparret til hjælp. Blandt andet indehaveren af Nordfyns Autolak, Jan Kristensen. Han afbrød straks sin ferie og tilbød parret at rense bilen og Fyns Bilsalg hjalp til med transporten. Rensningen er nu sket, og tirsdag fik det tyske par bilen til tilbage, så godt som pletfri.

- Det var en ordentlig omgang, og det tog omkring fem timer. Malingen var løbet ind i alle mulige hjørner og i lister. Jeg har fået klaret langt hovedparten. Der er nogle enkelte steder, jeg ikke rigtig kunne komme til, men det må de få efterbehandlet, når de kommer hjem. Nu kan de i hvert fald køre i den uden at nogen kan se, hvad bilen har været udsat for, siger Jan Kristensen.

Nu står den på bisoner

Ægteparret var godt ærgerlig over hændelsen, men heller ikke mere end som så.

- Den slags sker også i Tyskland. Alt er skønt og roligt her, og vi fortsætter vores ferie, sagde de til Fyens Stiftstidende kort efter, de havde opdaget hærværket.

Resten af ferien byder blandt andet på en guidet tur på Ditlevsdals Bisonfarm i Morud. Den fik de foræret af Nordfyns Erhverv og Turisme som kompensation for den kedelige ferieoplevelse, lige som de også fik overrakt en pakke med nordfynske fristelser fra Vinspecialisten i Bogense.

 

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på avisen Danmark, Jysk Fynske Medier. Uddannet på Danmarks Journalisthøjskole 1983. Eksaminer i sociologi og Danmarkshistorie med forskningsteknik på Institut for Statskundskab, Århus Universitet. Bred erfaring fra flere lokale, regionale og landsdækkende aviser og tv. Har tidligere været blandt andet lokalredaktør på Nordfyn for Fyens Stiftstidende, redaktionschef på Ekstra Bladet og Århus Stiftstidende, politisk redaktør på TV2 Østjylland, sportsjournalist på Det Fri Aktuelt og chefredaktør på magasinet Svømmesport.Forfatter på fire bøger om sport. Tidligere gæsteunderviser på Danmarks Journalisthøjskole og Den Journalistiske Efteruddannelse.