Hunde skaber liv og glade dage


Hunde skaber liv og glade dage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selvom formiddagskaffen er et vigtigt punkt for beboerne på Plejecenter Søbo i Bogense, så er der enkelte dage hvor den kan få lov at stå og blive kold og kedelig.

Det kan nemlig være svært for selv den bedste kop kaffe at konkurrere med de to langhårede charmetrolle Bobbie og Nijolle, der begge er af racen australsk terrier.

Hundene har netop indledt en karriere som besøgshunde på plejecentret i Bogense, hvor de sammen med deres menneskemor Anne-Mette Sulsbrück kigger ind et par gange om måneden.

- Da jeg fik Bobbie, der var omplaceringshund, og så hvor glad han var for mennesker, fik jeg den tanke, at vi måske kunne gøre gavn og give glæde og adspredelse heroppe på plejehjemmet. Så jeg spurgte Jeanie Bruun om de var interesseret, fortæller Anne-Mette Sulsbrück.

I forvejen har Søbo en liberal politik omkring husdyr.

- Vi havde på et tidspunkt en hund, der fulgte med en beboer. Men den blev så ked af det da ejeren døde, at vi måtte bede familien om at hente den. Lige nu har vi to katte og nogle kanariefugle, fortæller Jeanie Bruun, der ikke er i tvivl om at beboerne får noget ud af besøgene.

Det er som regel Søbo’s demente beboere, der får besøg af de to terrier, og en af dem er Karen Nielsen, der hver gang glæder sig til besøget.

- Vi havde hund derhjemme i min barndom. Vi børn kunne lege lige så vildt med den det skulle være, men den bed aldrig, husker hun.

Efter sådan et besøg kan hundene næsten springe aftensmaden over, for der ryger altså nogle godbider ned, fortæller Anne-Mette Sulsbrück.

Hunde skaber liv og glade dage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce