Hov, hov: Styrelse greb ind ved vandløb

Jerstrup Bæk har af mange omgange været udsat for forskellige indgreb. Kulturstyrelsen har dog krævet, at et stykke arbejde fra 2011 laves om. Arkivfoto. Birgitte Heiberg
Foto: Birgitte Carol Heiberg

Hov, hov: Styrelse greb ind ved vandløb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Naturprojekt havde ændret gammel voldgrav for meget, mente Kulturstyrelsen. Nu er fejlen blevet rettet.

Nordfyns Kommune har med skovl og maskiner rettet op på en fejl, som blev lavet i forbindelse med et vandløbsprojekt ved Jerstrup Hovedgård tilbage i 2011.

Dengang blev der fjernet en opstemning for at forbedre afvandingsforhold og miljøtilstand i vandløbet, men der blev også lavet om på området, som det i mange hundrede år har set ud.

Derfor reagerede Kulturstyrelsen tidligere på efteråret og bad om at få genoprettet de skader på kulturarven, som var sket i forbindelse med arbejdet.

- Der var lagt nogle sten derude, som afskar voldgraven fra vandløbet, og det har vi nu lavet om igen, fortæller Natur- og Miljøchef Jacob Preil Andersen fra Nordfyns Kommune.

Vil bevare voldgrav

Funktionen af vandløbsarbejdet forbliver den samme, men ifølge miljøchefen ønsker Kulturstyrelsen, at kommunen anerkender det kulturhistoriske element.

- I gamle dage kunne herremanden godt lide at have en voldgrav, så han ikke så nemt kunne angribes. Og den forsvarsmekaniske har man altså gerne villet bevare, siger han.

Det var et gammelt stemmeværk, som i første omgang gav problemer for både landbrug og fauna længere opstrøms, men ifølge Jacob Preil Andersen er kommunen kommet frem til en god løsning.

- Vi har slået en jernplade ned, hvor vandet kan trænge ind i voldgraven. Det ligner faktisk en ubrudt vandoverflade.

Kommunen har da heller ikke kunnet lave projektet fuldstændigt om, fordi det er blevet støttet af NaturErhvervstyrelsen og Havørred Fyn med 80 procent af omkostningerne.

Hov, hov: Styrelse greb ind ved vandløb

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce