Hop bare i bølgen: Nordfyns badevand i top

De nordfynske strande byder på rent vand i den bedste klasse, og temperaturen ligger allerede omkring de 19-20 grader. Så hop bare i bølgen. Arkivfoto

Hop bare i bølgen: Nordfyns badevand i top

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Siden 2012 er især badevandet omkring Bogense rykket op i den bedste kategori i de årlige undersøgelser.

Nordfyn: Når vi i dag officielt går ind i sommermånederne og dermed badesæsonen, sker det med topkarakterer på samtlige nordfynske strande. Det er EU's Miljøagentur, der hvert år udsender en samlet oversigt over badevandets kvalitet langs de europæiske kyster, og her er Nordfyn i år kategoriseret i den bedste del med betegnelsen excellent. I 2011 og 2012 fik vandet omkring Bogense den næstbedste karakter "good".

I løbet af badevandssæsonen udtager Nordfyns Kommune kontrolprøver af badevandet, der analyseres for to såkaldte indikatorbakterier. Det er E.coli og enterokokker, der begge findes i tarmen på dyr og mennesker, og som derfor viser, at der er sket en forurening af badevandet med afføring. Det kan for eksempel være for dårlig rensning af spildevandet. Det er koncentrationerne af de to bakterier, der bruges til at beregne badevandets karakter.

Hos Nordfyns Kommune er det miljøsagsbehandler Claus Martin Jultved, der sidder med opgaven omkring badevandet, og han er glad for topplaceringen.

- Jeg kan ikke sige 100 procent sikkert, hvorfor det nordfynske badevand er blevet renere. Normalt kan en forurening hænge sammen med, om det foregående år har været meget regnfuldt, så der er blevet udvasket bakterier. Men, jeg tænker, at det handler om forbedret spildevandsrensning, fortæller han.

Claus Martin Jultved tager fast prøver i badesæsonen, der på kalenderen løber frem til den 15. september.

På miljøagenturets hjemmeside www.eea.europa.eu/themes/water kan du tjekke både de danske strande og vandet ved sommerens feriedestination, inden du bestiller ferien.

Hop bare i bølgen: Nordfyns badevand i top

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce