Hørt på rådhuset: Det sagde politikerne

Kim Johansen (S) og lokalredaktør Magnus Harkjær.

Hørt på rådhuset: Det sagde politikerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nogle var ærgerlige og chokerede, mens andre smilede stort.

Nordfyn: Valgaften er altid en spændende aften, og på et tidspunkt lå mandaterne og tippede 13/12 med fordel til Venstre. Det fik et forsigtigt smil frem hos Kim Johansen (S):

- Det tegner positivt indtil videre, men det jeg også kan sige, det er, at det man som gruppeformand er allermest glad for, det er, at man ikke har været ude i en massakre af partiet - at vi stadig har en lille fremgang, og at vælgerne har sagt, "jamen, det I har gjort de sidste fire år, det har været godt".

Da alle stemmesedler var talt op, stod der en smilende Morten Andersen tilbage med 13 æg i sin kurv:

- Det gør en stolt og glad - og samtidig lidt ydmyg. Jeg kan godt se med den mandatfordeling, der er her, så kan Venstre sætte sig på det hele, men jeg kan konstatere, at den linje, jeg har lagt med at have alle med i kommunalbestyrelsen, den bliver jeg belønnet for, og derfor vil vi ikke sætte os på rub og stub, når posterne skal fordeles.

Og mens nogle festede, kunne Jens Otto Dalhøj (LA) konstatere, at han var ude af kommunalbestyrelsen:

- Den havde vi ikke set komme. Vi må konstatere, at vi ikke har vælgernes gunst. Og ja, det er et chok. Vi kan konstatere, at havde vi lavet et valgforbund kun med de Konservative, så var vi hver især kommet ind med en, og så havde Venstre fået et mandat mindre, men vi har bidraget til det borgerlige flertal.

De Konservative fik et enkelt mandat, men spidskandidat Franz Rohde stod usikkert, da partiet fik et godt valg i Morud, hvor partifællen Anders Thingholm både bor og arbejder:

- Da jeg kom her i dag, der havde jeg da en klar forhåbning om, at vi havde fået valgt to konservative, men det var vi ikke i nærheden af. Og så er det rigtigt, at Anders Thingholm havde et forrygende valg i Morud.

Peder Svensson (DF) var glad for sine to mandater og håbede på indflydelse:

- Vi har en glad borgmester. Han er begyndt at smile igen, og vi kommer, hvis han kalder.

Borgmester Morten Andersen (V).
Borgmester Morten Andersen (V).
Franz Rohde.
Franz Rohde.

Hørt på rådhuset: Det sagde politikerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce