Cykelløbet Statoil Nordfyn Rundt bragte masser af cykelryttere og dyrt grej til byen.

Det gode forårsvejr lokker cykelrytterne ud på landevejen for tiden, men lørdag var formiddag var der samlet en del flere end normalt i Bogense.

Her fandt cykelløbet Statoil Nordfyn Rundt nemlig sted, og det havde lokket mange til Bogense. Ikke bare cykelryttere, men også højteknologiske letvægtscykler for mange, mange tusinde kroner.

En del af rytterne havde forberedt sig godt på løbet igennem vinteren.

- Jeg har trænet tre til fire gange om ugen hele vinteren med blandt andet spinning, sagde 37-årige Tony Duus fra Skamby, kort inden rytterne forlod startområdet til den længste rute på 120 kilometer klokken 9.

Også hans makker Mikllas Mose på 22 år var godt forberedt. Han har nemlig kørt på mountainbike i vinter. Begge ryttere glædede sig over det gode vejr, samt at det ikke blæste ret meget.

- Blæst er den værste fjende på de åbne landeveje, siger Tony Duus.

Den længste rute var op til løbets start lavet lidt om, fordi noget vejarbejde alligevel ikke var blevet færdigt til tiden.

Cykelrytterne kørte fra Gyldensteensvej ved Bogense skole. Senere blev den kortere rute på 73 kilometer sat i gang, ligesom der for første gang var lavet familieruter på 11 og 22 kilometer.

  • Harkjær_Magnus_ørum_(2015)_022

    Af:

    Lokalredaktør og journalist på Fyens Stiftstidendes Nordfyn-redaktion, hvor jeg har arbejdet siden 2013. Uddannet journalist fra Syddansk Universitet samme år. Under min praktiktid arbejdede jeg også på den nordfynske lokalredaktion samt avisens samfundsredaktion og i Europa-Parlamentet i Bruxelles. I 2016 var jeg projektleder for Det Fynske Folkemøde i Odense.