Hjortelav: Dåer vandrer ikke til Æbelø

Formand for Nordfyns Hjortelaug, Rasmus Larsen, der til dagligt er skytte på Rugaard. Arkivfoto: Thomas Gregersen

Hjortelav: Dåer vandrer ikke til Æbelø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Det er Nordfyns Hjortelaugs klare opfattelse, at der ikke vandrer dåer fra fastlandet til Æbelø, siger lavets formand Rasmus Larsen.

Nordfyn: Formand for Nordfyns Hjortelaugs styregruppe Rasmus Larsen vil have undersøgt dyrenes vandring fra Fyn til Æbelø i den kommende jagtsæson. Men umiddelbart er hjortelavet ikke enige i Aage V. Jensens Naturfonds udlægning af årsagen til de mange dyr, der er fundet døde af sult.

- Nordfyns Hjortelaug følger bestanden på Nordfyn så godt som muligt med årlige opgørelser og optællinger, så vi ved nogenlunde præcist, hvad der står af dyr her. Derfor kan vi ikke tilslutte os fondens udtalelser om, hvad der skal skydes her på Nordfyn, siger Rasmus Larsen.

Han frygter, at en stor nedskydning på Nordfyn vil sende uheldige signaler til de mange jægere og lodsejere, der har dåvildt på deres jord.

- Vi skal ikke have folk til bare at skyde løs. Nordfyns Hjortelaug vil gerne appelere til, at den frivillige fredning bakkes op af alle på Nordfyn. Det her er et problem, der først og fremmest skal løses på øen. Hvis de har mellem 450 og 500 dyr derovre, så kommer der minimum 200 kalve til, og hvis de skyder 200 dyr om året, så holder de kun bestanden ved lige. Hvis man skal reducere den, fordi dyrene dør af sult, så skal der altså skydes mange flere på Æbelø, siger Rasmus Larsen.

Han mener dog ikke, at Aage V. Jensens Naturfond lægger op til en stor nedskydning af dyr på Nordfyn.

- Det antal, der bliver nævnt, kommer de aldrig op på at skyde i Langø Plantage. Det er min bedste vurdering. Men selvfølgelig skal de have lov, at jage der, som alle andre har lov til at jage på deres arealer, siger Rasmus Larsen.

Vi skal ikke have folk til bare at skyde løs. Nordfyns Hjortelaug vil gerne appelere til, at den frivillige fredning bakkes op af alle på Nordfyn.
Rasmus Larsen, Nordfyns Hjortelaug

Hjortelav: Dåer vandrer ikke til Æbelø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce