Hjemmepleje-personalet i Bogense har fået mulighed for at cykle en tur med de ældre.

Bogense: Ældre bogensere, der er tilknyttet hjemmeplejen, har fået en ekstra mulighed for at komme ud i den friske luft.

Hjemmeplejedistrikterne Øst og Vest har nemlig fået en såkaldt side by side cykel, så personalet har mulighed for at cykle en tur med de ældre, der har lyst til det.

Og det har Keld Larsen, Bogense, der torsdag formiddag lagde vejen forbi redaktionen på Vestre Havnevej. Han nyder turen på cyklen, hvor social- og sundhedshjælper Elna Larsen sammen med cyklens elmotor hjælper med at få fart på. 18 kilometer i timen kan de komme op på.

- For 14 dage siden var vi en tur ude ved Stegø Mølle, fortæller Elna Larsen. Hun nyder denne nye mulighed for aktivitet sammen med de borgere, hun besøger.

Omkring 15 af de 45 ældre, der er tilknyttet de to distrikter, benytter sig af cykelmuligheden, siger Elna Larsen, der allerede har konstateret, at der er rift om dobbelt-cyklen, som personalet kan booke. Hjemmepleje-distrikterne råder også over en rickshaw, som de kan køre de ældre rundt i.

 

 

  • Rasmussen_Betty_(2015)_032

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion på Nordfyn. Tidligere har jeg arbejdet som lokaljournalist på Midtfyn og i Assens og endnu tidligere som nyhedsredaktør og redaktionssekretær på Fyens Stiftstidendes hovedredaktion i Odense.