Hjælp til pensionister er i fare


Hjælp til pensionister er i fare

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Restauratørforening mener, det er helt uacceptabelt, at skolebørn vil servere kaffe og kage for pensionister

SØNDERSØ: Uacceptabel konkurrenceforvridning eller et spændende undervisningsprojekt for skolebørn, der vil hjælpe lokale pensionister ud af en knibe, når de ikke længere kan mødes på Søndersø Kro. Meningerne er delte, når det handler om et nyt initiativ på Søndersøskolen.

Fra september har Søndersø-Skamby Pensionistforening takket ja til et tilbud om at kunne holde sine månedlige møder i skolens gymnastiksal. Her vil elever fra skolens ældste specialklasser lave og servere den kaffe og kage, som mellem 50 til 90 pensionister vil nyde, når de mødes.

Det er dog ikke sikkert, at parløbet mellem skolebørn og pensionister bliver til noget. Det skyldes en klage fra Danmarks Restauranter og Cafeer (DRC). Brancheforeningen er stærkt forundret over, at Nordfyns Kommune vil tillade en sådan ordning på en kommunal folkeskole. Foreningen mener, der er tale om et misbrug af skolens elever og administration.

- Vi er meget følsomme over for konkurrenceforvridning. Og skoler skal ikke drive krovirksomhed, konstaterer Jørgen Kønigshøfer, der er jurist hos DRC.

Han bekræfter, at det er nogle nordfynske restauratører, der har bedt foreningen gå ind i sagen. Hvem, det konkret drejer sig om, vil han ikke ud med.

- Nu venter vi på nogle svar fra kommunen, nøjes Jørgen Kønigshøfer med at konstatere.

Efter henvendelsen fra DRC har direktør Hans Gustav Behringer fra Nordfyns Kommune besluttet, at jurister fra Kommunernes Landsforening nu skal vurdere, om det planlagte samarbejde holder sig på den rigtige side af loven.

- Er det ikke tilfældet, bliver samarbejdet ikke til noget. Vi skal selvfølgelig ikke ud i at lave konkurrenceforvridende virksomhed, siger Hans Gustav Behringer.

Spændende projekt

Skoleinspektør Flemming Dahlqvist fra Søndersøskolen har svært ved at forstå og acceptere den meget markante udmelding fra restauratørforeningen.

- Jeg synes, der bliver skudt gråspurve med kanoner. Desuden har jeg en fornemmelse af, at folkene hos Danmarks Restauranter og Cafeer slet ikke aner, hvad det er, de skyder efter.

Ifølge inspektøren er der tale om et projekt, der rummer en masse godt for eleverne i specialklasserne. Både omkring indlæring og pædagogik.

Derfor håber han meget, at juristerne i Kommunernes Landsforening ender med at sige god for den ordning, som skolen allerede selv har vendt hos flere myndigheder. Blandt andet kommunens økonomiske afdeling, Fødevarestyrelsen og den lokale landbetjent.

Formand Jytte Nielsen fra Søndersø-Skamby Pensionistforening kan heller ikke forstå restauratørforeningen.

- Deres reaktion er helt ude i hampen. For samarbejdet tager slet ikke brødet ud af munden på nogen.

For traditionen med de månedlige møder med kaffebord og hygge vil ophøre, hvis foreningen ikke kan mødes i Søndersø, påpeger formanden.

Hjælp til pensionister er i fare

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce