Hestens pris til nordfynsk rideklub


Hestens pris til nordfynsk rideklub

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sportsrideklubben Bogø får Dansk Rideforbunds nystiftede pris overrakt i dag De unge får gratis tur til Bo

BOGØ: Sikkerhed sidder højt i sadlen hos de unge ryttere i Sportsrideklubben Bogø. Og det er baggrund for, at rideklubben i dag får Dansk Rideforbunds nystiftede "Hestens Pris" ved hestefestivalen i Bon Bon Land.

- Vi lægger op til en kampagne for øget sikkerhed i ridesporten. Og her har den nordfynske rideklub lagt stor vægt på sikkerhed.

- Alle skal deltage i DRF's sikkerhedskursus. Rytterne benytter ridehjelm uanset alder, og de har undervisning og prøver i rideforbundets ryttermærker, begrunder pressekoordinator Signe Schrøder, Dansk Rideforbund, prisen .

Hos sportsrideklubben ved Odense Fjord er begejstringen åbenlys. Efter et veloverstået DM-stævne forrige weekend kommer prisen som en overraskelse. Og alligevel ikke.

Et mulehår foran

- I klubben har vi i år satset voldsomt på sikkerheden. Vi har banket ind i hovedet på de unge ryttere, at de skal bruge hjelm. Heste på 500-600 kilo er ikke legetøj, og det er mange kilo at tøjle, bemærker Jette Bjerg.

På listen over idrætsskader ligger skader i hestesporten højt. Men i forhold til de mange timer, der anvendes i sadlerne, er det ikke farligere end andre sportsgrene, vurderer Jette Bjerg fra sportsrideklubben.

20.000 kr. til klubben

- Mange af de skader som vore unge ryttere får, har de pådraget sig på håndboldbaner og andre steder i fritiden, bemærker hun.

Sammen med et par repræsentanter fra bestyrelsen drager hun i dag mod Bon Bon Land for at modtage prisen. Foruden æren ved at være den første prismodtager følger også et gavekort på 20.000 kroner til brug i forlystelsesparken.

- Alle får budet om en tur til Bon Bon land. De unge har ærligt fortjent det efter at have knoklet under DM-stævnet. Vi lejer et par busser og så kører vi til Sjælland sidst i september, lyder det fra en glad Jette Bjerg.

Rideklubben på Bogø har de seneste år oplevet en massiv fremgang. I dag tæller klubben således 150 medlemmer - heraf flest unge ryttere.

Hestefestivalen i weekenden er i øvrigt parkens største satsning i nyere tid. Den byder blandt andet på hestehvisker, shetlandsponyer og udstilles af hestevogne. Festivalen åbnes af springrytteren Tina Lund, der for nogle år siden blev kåret som årets sportsnavn.

Hestens pris til nordfynsk rideklub

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce