Sportsrideklubben Bogø får Dansk Rideforbunds nystiftede pris overrakt i dag De unge får gratis tur til Bo
BOGØ: Sikkerhed sidder højt i sadlen hos de unge ryttere i Sportsrideklubben Bogø. Og det er baggrund for, at rideklubben i dag får Dansk Rideforbunds nystiftede "Hestens Pris" ved hestefestivalen i Bon Bon Land.

- Vi lægger op til en kampagne for øget sikkerhed i ridesporten. Og her har den nordfynske rideklub lagt stor vægt på sikkerhed.

- Alle skal deltage i DRF's sikkerhedskursus. Rytterne benytter ridehjelm uanset alder, og de har undervisning og prøver i rideforbundets ryttermærker, begrunder pressekoordinator Signe Schrøder, Dansk Rideforbund, prisen .

Hos sportsrideklubben ved Odense Fjord er begejstringen åbenlys. Efter et veloverstået DM-stævne forrige weekend kommer prisen som en overraskelse. Og alligevel ikke.

Et mulehår foran

- I klubben har vi i år satset voldsomt på sikkerheden. Vi har banket ind i hovedet på de unge ryttere, at de skal bruge hjelm. Heste på 500-600 kilo er ikke legetøj, og det er mange kilo at tøjle, bemærker Jette Bjerg.

På listen over idrætsskader ligger skader i hestesporten højt. Men i forhold til de mange timer, der anvendes i sadlerne, er det ikke farligere end andre sportsgrene, vurderer Jette Bjerg fra sportsrideklubben.

20.000 kr. til klubben

- Mange af de skader som vore unge ryttere får, har de pådraget sig på håndboldbaner og andre steder i fritiden, bemærker hun.

Sammen med et par repræsentanter fra bestyrelsen drager hun i dag mod Bon Bon Land for at modtage prisen. Foruden æren ved at være den første prismodtager følger også et gavekort på 20.000 kroner til brug i forlystelsesparken.

- Alle får budet om en tur til Bon Bon land. De unge har ærligt fortjent det efter at have knoklet under DM-stævnet. Vi lejer et par busser og så kører vi til Sjælland sidst i september, lyder det fra en glad Jette Bjerg.

Rideklubben på Bogø har de seneste år oplevet en massiv fremgang. I dag tæller klubben således 150 medlemmer - heraf flest unge ryttere.

Hestefestivalen i weekenden er i øvrigt parkens største satsning i nyere tid. Den byder blandt andet på hestehvisker, shetlandsponyer og udstilles af hestevogne. Festivalen åbnes af springrytteren Tina Lund, der for nogle år siden blev kåret som årets sportsnavn.
  • Fyens Stiftstidende