Skolen i Morud har i denne uge temauge om at være træner eller instruktør i en idrætsforening

Morud: 127 elever i de ældste klasser på Havrehedskolen har i denne uge fået et kursus i, hvad det vil sige at være træner eller instruktør i en idrætsforening.

De har haft temauge med titlen "Unge i front - trænerspiren", og i eftermiddag kan de gå på weekend med et trænerbevis fra DGI, Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger.

Ideen til ugen er kommet fra Morud Idrætsforening, der lige som de fleste andre idrætsforeninger ofte er i bekneb for nye trænere og instruktører, og i særdeleshed for unge trænere.

10 timers praktik

Havrehedskolen var med på ideen, og det samme var DGI Fyn, der i forvejen havde et ungeleder-kursus, der kunne tilpasses et skoleforløb, og DGI har også bidraget med en håndfuld instruktører som undervisere.

Senere skal eleverne i 10 timers praktik i de lokale idrætsforeninger, og så skulle der være basis for, at Morud og de andre foreninger i området i de kommende sæsoner får lettere ved at få unge trænere.

I Fyens Stiftstidende fredag kan du læse mere om temaugen for trænerspirer.

  • Rasmussen_Betty_(2015)_032

    Af:

    Jeg er journalist på Fynske Mediers redaktion på Nordfyn. Tidligere har jeg arbejdet som lokaljournalist på Midtfyn og i Assens og endnu tidligere som nyhedsredaktør og redaktionssekretær på Fyens Stiftstidendes hovedredaktion i Odense.