Havets Gud, Neptun, møder efteråret på Torvet i Otterup uden overdækning. Og det er nix pille

Otterup: Den knap tre meter høje sandskulptur på Torvet er fortsat i fin form. Også selv om skulpturen af Neptun er befriet for det halvtag, som siden den 25. juli har holdt regn og skybrud på sikker afstand.

Skulpturen af havets gud, som er udført af den hollandske sandkunstner Martin Rijerse står lige så flot, som da han afleverede den til byens strandfestival i juli. Efter et par ugers arbejde med spartlen.

- Der er tilført lim, og det er trængt ind i sandet. Og skulpturen har fået lov at hærde i solen. Så nu håber vi bare, at folk kan lade den være i fred, siger Pia Longet, der var tovholder på byens strandfestival.

Neptun er samtidig et symbol på en strandfestival i Otterup, som, Pia Longet håber, kan gentages næste sommer.

Prisen for sandskulpturen er 50.000 kroner. Og det eneste håndgribelige, der er tilbage af de 150.000 kroner, som det kostede at afholde strandfesten over to dage.

Neptun er nu indrammet af et lavt hegn med skiltet "Nix pille".

  • colofonpix

    Af:

    Journalist og cand.merc. Har gennem en årrække arbejdet som skrivende på Fynske Mediers redaktion på Nordfyn. Dækker alt fra kommunalstof, over politik og lokale kontroverser til stor og småt i et mangfoldigt lokalområde. Jeg har ingen særlige præferencer, men foretrækker den gode velfortalte historie, hvad enten den ligger til højre- eller venstrebenet, om der skal lægges sammen eller trækkes fra. Bor i Otterup med familien.