Enebærodde, Havløbet 2016:

-Vi løber dén vej, lød den enkle rutebeskrivelse, da Otterupløbernes formand, Thomas Kristiansen, skulle sende de over hundrede løbere mod Enebæroddes skønheder. Og så pegede han ellers mod øst, hvor en tur på enten seks eller tolv kilometer i vand- og fjordkanten ventede ved Havløbet 2016.

Et facebook-opslag havde samlet rekordstort fremmøde og løbsleder Hanne Jensen var helt nervøs for om der var nok kaffe og kage til efter løbet.

-Men så må de jo dele, smålo hun - vel vidende, at løbet var gratis at deltage i.

-Konceptet er at det skal være enkelt og primitivt – uden tidtagning eller noget andet. Det er jo også det, der gør det hyggeligt, sagde hun, mens hun skar kagen op til de prustende løbere, som var ude på den natursmukke rute mellem Odense Fjord og Kattegats blå bølger, som tog sig ekstra godt ud i den skarpe forårssol.

-Det her er en god mulighed for at vise vores flotte natur frem, syntes Hanne Jensen.

-Og den er jo lige i baghaven, fortsatte den skadede Otterup-løber, som på dagen derfor blev i startområdet ved Halshusene.

Løbere fra det meste af Nordfyn blev i år presset af blandt andre en hel del fra Næsby Motion og flere andre steder fra. Havløbet er blevet et rent tilløbsstykke!

AR