Handelsby matcher priser på nettet: Nu går det bedre for butikkerne

Stort set alle butikker i Aars matcher priser på nettet. Dog ikke de butikker, som er med i kapitalkæder, understreger Mogens Kristensen, formand i Aars Handelsstandsforening. Foto: Privat.

Handelsby matcher priser på nettet: Nu går det bedre for butikkerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Butikkerne i den nordjyske by Aars matcher priserne på internettet for at holde på kunderne. Det har fået omsætningen til at stige og samtidig forbedret bundlinjen, fortæller handelsformand.

Aars: 31. maj 2018 var en historisk dag i Aars, der ligger mellem Aalborg og Viborg.

25 forretninger valgte nemlig at gå sammen om at tilbyde de samme priser, som kunderne kan finde i en danskejet butik på nettet, fortæller Mogens Kristensen, formand for Handelsstandsforeningen i Aars.

- Vi havde en del tomme butikker for halvandet år siden, fordi Aars er hårdt ramt af at ligge mellem Randers, Aalborg og Viborg. Og så begynder vi selvfølgelig at diskutere: Hvad gør vi lige for at stoppe den tendens. Når der pludselig er fire til fem huller i bybilledet, så kommer det til at se grimt ud, og det har en dårlig virkning på de handlende. Det er bare en ond spiral at komme ind i, fortæller Mogens Kristensen.

Aars Prismatch, som den lokale handelsstandsforening døbte projektet, har allerede på fem måneder vist sig at have en effekt på butikkernes bundlinje, fortæller Mogens Kristensen.

- Det går simpelthen bedre for butikkerne. Alle har oplevet en fremgang i omsætningen og har fået en bedre bundlinje. Hvis jeg tager udgangspunkt i min egen forretning, der er en øl- og vinhandel, så har den haft en kraftig forøgelse i omsætningen.

- Men det er vigtigt at understrege, at prismatch ikke kan stå alene. Det handler også om, at forøge antallet af sjove, spændende og anderledes aktiviteter, som kan gøre det endnu mere attraktivt at komme i byen. Og så er det vigtigt at tænke skævt og ikke gøre noget som alle andre har gjort - da vi lavede udsalgsstart, holdt vi eksempelvis åbent 28 timer i træk.

- Og så er det selvfølgelig vigtigt, at kunden også får en god service - for ellers kommer kunden ikke igen, fastslår Mogens Kristensen.

Butiksejer fik ideen

Det var Jesper Nielsen, indehaveren af Expert i Aars, der helt alene startede med at tage kampen op mod Elgiganten, Power osv ved at prismatche. Experts omsætning steg kraftigt, og selvom fortjenesten faldt, så blev bundlinjen bedre. Efterfølgende valgte 25 af butikkerne i Aars at bakke op om initiativet.

I dag har Aars to tomme butikslokaler tilbage, og så sent som 1. november åbnede en ny butik i byen.

Aars er den største by i Vesthimmerland med cirka 8300 indbyggere.

Handelsby matcher priser på nettet: Nu går det bedre for butikkerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce