Halløj på sletten

Poul Bruun - kartoffelavler og jæger. Nu er hans to interesser ved at komme i karambolage.

Halløj på sletten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LUNDSGåRD: Historie - og ikke mindst Anden Verdenskrig - har altid interesseret 45-årige Per Kristensen.
Derfor spidsede han øren, da han for to år siden købte Nyledhus og af den tidligere ejer fik at vide, at et fly i 1944 var faldet ned på hans mark.

- Han fortalte, at der var en plet, hvor der i mange år ikke kunne dyrkes noget på grund af olieudslippet fra flystyrtet. Da jeg senere kom til at tale med den nuværende ejer af marken, kunne han fortælle, at der stadig kom metal op, når han pløjede et bestemt sted. Og alt det synes jeg lød utroligt spændende, fortæller Per Kristensen, der gav sig til at grave i historien.

Først på ugen bragte vi her på siden det eneste billede af flystyrtet, man kender til, med en opfordring til folk om at henvende sig til Per Kristensen, hvis de lå inde med noget, han kunne bruge. Og det gav pote:

- Jeg har fået syv konkrete henvendelser. Heriblandt en øjenvidenberetning - og muligvis endnu et billede. Jeg har bare ikke set det endnu, siger Per Kristensen, der er i gang med at skrive en artikel om flystyrtet.

otterup:Tidligere vinder af DM i kartoffeldyrkning på friland Poul Bruun løftede en flig af opskriften for succes i højbedene under mødet med prins Joachim på Egeskov Slot forleden.

Både marsvin- og duemøg sætter tempoet i vejret på de tidlige knolde, fik han fortalt prinsen, der var synligt imponeret. Men han glemte at fortælle, at som lige dele passioneret kartoffeldyrker og ivrig jæger, så har han "skudt sig selv i foden".

Sammen med jægerne i Otterup og Omegns Jagtforening er det lykkedes Poul Bruun at få ram på en stor del af de mange skovduer i Otterup by.

- Der blev skudt 192 duer på markerne ved Horsebækvej den 1. september. Ved Egense er der skudt 115 duer og der er også skudt 30 syd for byen i sæsonens løb, fortæller Poul Bruun.

Men uden duemøg som kickstarter, så er han ikke med helt fremme i konkurrencen.

- Til gengæld så er jeg ifølge reglerne udelukket fra DM indtil 2006, trøster Poul Bruun sig.

GYRUP:Et rejsegavekort på 5000 kroner til rejseagenten My Travel.

Det var den kontante anerkendelse til forfatter Erik Morsing, der onsdag fik besøg af både direktøren og marketingchefen fra virksomheden Gråsten Salater.

- De tog flere fotogene billeder, og vi drak kaffe og sludrede, fortæller Erik Morsing, der forleden vandt konkurrencen om den bedste julenovelle udskrevet af salatvirksomheden fra Sønderjylland.

Blandt 361 indsendte julenoveller blev Morsings novelle om den lille pige udvalgt som den bedste.

Det er kun et par måneder siden, at Nykredit Østifterne præmierede forfatteren fra Gyrup med 15.000 kroner for gode råd til landbruget.
Erik Morsing - vandt rejsegavekort i konkurrence om den bedste julenovelle.
Erik Morsing - vandt rejsegavekort i konkurrence om den bedste julenovelle.

Halløj på sletten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce