Hård dom: Middagsselskab udviklede sig til vold

Den 65-årige mand fik i retten i Odense en voldsdom på 40 dages ubetinget fængsel. Arkivfoto

Hård dom: Middagsselskab udviklede sig til vold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En 65-årig mand fra Bogense blev tirsdag i retten i Odense dømt for at have begået vold mod sin kærestes veninde til en middag i september.

Bogense: Et middagsselskab tog en voldelig drejning i september, hvilket en 65-årig mand fra Bogense er blevet idømt 40 dages ubetinget fængsel i retten i Odense for.

Det kan være svært at sige, hvad der præcist skete om aftenen den 20. september, da der er uoverenstemmelser i forklaringerne fra den nu dømte mand, hans kæreste og hendes veninde, som var til middagselskabet.

Manden forklarede i retten, at veninden havde gjort tilnærmelser, hvilket han afviste ved at skubbe hende væk. Men forurettede fortalte, at der opstod uvenskaber mellem kæresteparret, som blev så voldsomt, at hun sagde fra, hvorefter den 65-årige mand overfaldt hende.

Den nu dømte mand var tiltalt for at have taget hårdt fat om kærestens venindes overarm samt den anden hånd og for at have taget hårdt fat i hendes hals, hvilket medførte vejrtrækningsproblemer og trykken i hovedet. Samtidig med det skulle han have sagt: "Du skal ikke blande dig" og "Jeg skal fandeme lære dig".

Den 65-årige mand nægtede sig skyldig i retten.

Retten lagde vægt på, at der var uoverenstemmelser i tiltaltes og vidnernes forklaringer, men ud fra en samlet vurdering fandt retten forurettedes forklaring mest troværdig. Her spillede blandt andet ind, at hendes skader, det vil sige et blå mærke på overarmen og synkebesvær, var dokumenteret, og forurettede fortalte det samme til politi, læge og i retten.

Dommen på 40 dages ubetinget fængsel er blevet forhøjet en smule, idet den 65-årige mand blev dømt under paragraf 247 i straffeloven om vold i gentagelsestilfælde. Han har en voldsdom fra 2010. Han har i retten bedt om betænkningstid.

Hård dom: Middagsselskab udviklede sig til vold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce