Håndboldforening rafler løs


Håndboldforening rafler løs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Søndersø IF's håndboldforening har valgt at starte en gammel tradition i byen op igen - nemlig en rafleturnering. Det foregår den 17. marts i Borgerhuset.

Søndersø: Løgn, Snyd, Rafle tænkeboks eller Tænkeboks. Kært spil har mange navne, og nu planlægger Søndersø IF's håndboldafdeling at lave en rafleturnering med spillet den 17. marts i Borgerhuset i Søndersø.

Det gør den, fordi der for et sted mellem 10 og 12 år siden netop blev holdt rafleturneringer i Løgn på den daværende kro i Søndersø - og det er noget, som håndboldafdelingen har haft i tankerne at starte op igen i et stykke tid, fortæller Kim Sørensen, som sidder i støtteudvalget "Håndboldens Venner" og Caféudvalget.

- Det er mange, som har snakket om, hvor sjovt det var. Det var nogle hyggeligt aftener med stor tilslutning. Så det tænkte vi, at det skal vi da have i gang igen. Og nu har vi overskuddet til det, og så greb vi chancen.

Det er en stor fordel, at man kender til spillet, før man møder op. Men man har trods alt over en måned fra skrivende stund til at læse op på reglerne og øve sig.

Rafleturneringen foregår i hold på fire, hvor man kommer rundt til forskellige borde og samler point sammen. Der er præmier på højkant til det hold, som har flest point til sidst. Indtil videre er der allerede tilmeldt seks hold, og hvis du selv har lyst til at stille et hold, skal du kontakte Kim Sørensen ved at sende en sms eller ringe på 25520252.

Det koster 200 kroner for et hold af fire. Den indtægt kombineret med køb af drikkelse, håber Kim Sørensen kan resultere i et overskud:

- Vi håber da på, at der er et overskud, som kan gå til håndboldklubben. Det er selvfølgelig formålet. Men hvis der ikke er et overskud, så har vi genoplivet en gammel tradition og haft en hyggelig aften.

Spillets regler
Det skal siges, at disse regler er udfærdiget efter, hvordan skribenten har spillet Løgn i Midtjylland, i Østjylland, på Fyn og på Sjælland. Reglerne kan variere fra by til by, men lyder nogenlunde som herunder.Hver spiller starter med et terningekrus og et vist antal terninger.

I hver runde slår alle spillere med terningerne, men sørger for at holde resultatet hemmeligt.

Første spiller starter med at komme med et gæt på, hvor mange ens der er i alt. For eksempel siger han, at der er fire femmere.

Anden spiller skal så vælge enten at byde højere eller ikke vælge at tro på den første spiller. Hvis han ikke tror på det, løfter alle deltagere deres bæger.

Herefter tæller man, om der - i dette eksempel - er fire femmere. Hvis den anden spiller har ret i, at den første spiller fortalte en løgn, taber første spiller runden, og alle andre deltagere kan lægge én af deres terninger fra. Hvis den anden spiller ikke har ret, taber denne runden, hvorved alle spillere inklusiv den første kan lægge én terning fra.

Der er ingen direkte vindere i spillet, men taberen er den sidste, der har mindst én terning tilbage.

Desuden gælder ettere for alt. Det vil sige, at hvis man har en etter og en sekser, kan man sige, at man har to seksere.

Og endnu en regel: Når man får "trappe", altså for eksempel 1, 2, 3, gælder det for fire af alt. Hvis man kun har en ener tilbage, gælder den for 2 af alt.

Håndboldforening rafler løs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce