Håndbolden har greb om markedet

Armbånd og entré skal holde styr på kræmmermarkedets gæster i år og er samtidig et afsæt for en tredje idrætshal i Otterup. Her er det Poul Erik Jeppesen og Søren Tolderlund fra "vennerne" og Henning Ulriksen, Bent Frigaard og Inge Andersen fra hallernes støtteforening på den nu tørlagte kræmmerplads.
Foto: Peter Leth-Larsen

Håndbolden har greb om markedet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Entré skal sikre udvikling af Otterup Kræmmermarked. I tilgift er det en økonomisk indsprøjtning til en tredje idrætshal

OTTERUP: Otterup Håndboldklubs Venner indfører for første gang entré til kræmmermarkedet ved Nordvestskolen.

Det sker fredag den 4. juli, når pladsen og det tilstødende tivoli åbner bag indhegning og to officielle indgange. Prisen for at blive en del af tre dages løjer, musik, æggekager og gode handler er fastsat til 20 kroner. Iført armbånd kan gæsterne frit vælge mellem grupper som På slaget 12, over Bamses Venner til Den kummerlige Trio og Daddys Drenge. Hertil 100 kræmmere og deres tilbud.

- Vi har været ude i store overvejelser. Det er jo ingen hemmelighed, at sidste års marked var hård ved økonomien, og det gav stof til eftertanke, siger Søren Tolderlund fra "vennerne".

Kan forhindre ballade

Han peger på, at entré med armbånd er en måde at øge årets omsætning på. Men også en farbar vej for at sikre festen i fremtiden og udvide med større og andre musikalske navne.

- Der er ikke mange kræmmermarkeder med entré. Men vi benytter det samtidig som et arbejdsredskab, hvor vi kan være med til at forhindre ballade og løse konflikter med unge, der ellers ødelægger festen, påpeger Søren Tolderlund.

Foruden hegn og 12 kontrollører, så skal et korps på 56 frivillige påmontere og tjekke armbånd i døgndrift.

En opgave som Henning Ulriksen ser frem til.

Ulriksen er ambassadør for en tredje idrætshal i tilknytning til Otteruphallerne, og forsøger sammen med fire andre lokale kändisser at rejse penge til byggeriet.

Under parolen "Vi kæmper for Hal 3" får han del i indtægterne fra entréen på den 27. kræmmerfest, en institution i Otterups bybillede siden 1982.

Hvor stor en andel, der kan kanaliseres over i en ny idrætshal, er dog uvist. Frem til dette års marked har arrangørerne ingen håndfaste besøgstal at holde sig til.

- Antallet af gæster kan vi kun gisne om, men et sted mellem 4500 og 12.000. Kommer der over 15.000 gæster, så rækker vi armene i vejret, selv om vi så løber tør for armbånd, bemærker formand for "vennerne", Poul Erik Jeppesen.

Formanden forventer, at fundamentet for årets kræmmerfest bliver den bedste hidtil.

Efter den vådeste fest i mands minde i fjor, da gæsterne soppede rundt i 250 kubikmeter fynsk træflis, har kommunen drænet pladsen. Flisen er kørt væk, og pladssen parat til 100 kræmmere, Bamse og kræmmerpølser. I år med premiere på armbånd og entré.

Håndbolden har greb om markedet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce