Når Sct. Georgsgildet på søndag inviterer på travetur, bliver det fra en ny adresse.

Gyldensteen: På søndag er det igen tid til den traditionsrige travetur ved Gyldensteen, som Sct. Georgsgildet siden cirka 1982 har stået bag. I forhold til tidligere er der dog en mindre ændring på søndag. Et meget vådt efterår har forsinket Gyldensteen Gods' løghøst, og starten går derfor i år fra indkørslen til godset på Burskovvej i stedet for ved løgpakkeriet på Gyldensteensvej. Ved Burskovvej skal der også parkeres.

- Der kommer omkring 1000 mennesker derud på søndag, så det kunne blive farligt med de store maskiner, som kører rundt, fortæller gildemester Alice Pedersen.

Ud over den ændrede start er der dog ikke sket store revolutioner i traveturen. Der sælges bingoplader fra klokken 10 til 12, hvorefter turen går seks kilometer rundt i det naturskønne område. Frem til klokken 14 sælges der kaffe, pølser og brød ved Sandager Kirke, så tørsten og sulten kan blive stillet.

På bingopladerne kan man vinde præmier sponsoreret af Bogenses lokale butikker, og pengene går til spejderne samt gildearbejde og gildets hjælpfond, hvor andre spejdere kan søge om tilskud til aktiviteter.

  • Harkjær_Magnus_ørum_(2015)_022

    Af:

    Lokalredaktør og journalist på Fyens Stiftstidendes Nordfyn-redaktion, hvor jeg har arbejdet siden 2013. Uddannet journalist fra Syddansk Universitet samme år. Under min praktiktid arbejdede jeg også på den nordfynske lokalredaktion samt avisens samfundsredaktion og i Europa-Parlamentet i Bruxelles. I 2016 var jeg projektleder for Det Fynske Folkemøde i Odense.