Gylden Knold kæmpede for at komme ud

De tre operasangere fra Den Fynske Opera - Jesper Buhl, Kiki Brandt og René Bjerregaard - levede sig flot ind i den dramatiske historie om kartoflens kamp for at blive accepteret.
Foto: Carsten Bundgaard

Gylden Knold kæmpede for at komme ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kartoffelopera blev for første gang opført i Otterup, men mange lyttede forgæves

OTTERUP: Kartofler var i centrum, da der i går var Store Kartoffeldag i Otterup. På programmet var blandt andet en opførelse af kartoffeloperaen "Den Gyldne Knold".

Operaen handler om, at kartoflen - efter at være blevet stjålet fra Sydamerika - er kommet til Danmark, hvor ingen sætter pris på den. Kartoflen kæmper derfor for at komme ud til såvel rig som fattig.

Og i går fortsatte kampen tilsyneladende. For uden mikrofoner eller højttalere havde en trio fra Den Fynske Opera, som skulle fremføre "Den Gyldne Knold", svært ved at få de smukke kartoffeloperatoner ud til det store publikum på Torvet:

- Jeg er ked af, at jeg ikke kunne høre et ord, for jeg er glad for opera. Vi ville have hørt det, hvis de havde brugt mikrofoner, sagde Ingrid Jensen fra Lunde, der sad et stykke fra scenen.

En anden operaelsker havde også fundet vej til Torvet. 80-årige Varna Rasmussen fortalte, at hun har mange plader med operaer og operetter hjemme i samlingen, og hun havde set frem til at høre kartoffeloperaen.

- Det var kun folk, der stod helt oppe ved scenen, der kunne høre noget. Jeg er lidt skuffet, for jeg kunne ikke høre noget som helst, fortalte Varna Rasmussen, der ellers glædede sig meget over Store Kartoffeldag - og sommerens første Torvedag i Otterup.

- Torvedagen er ugens højdepunkt, forklarede Varna Rasmussen, mens hun nød en kold fadøl sammen med en gruppe veninder.
Carsten Abild (t.v.) hjalp til med at
Carsten Abild (t.v.) hjalp til med at "sejle" kartoffelskibet op gennem Torvet.
Foto: Carsten Bundgaard

Højttalere næste gang

Borgmester Bent Dyssemark (V) og formand for Erhvervs- og Fritidsudvalget i Nordfyns Kommune, Kurt Christensen (V), sad et stykke fra pigerne. Også de havde været på plads til operaforestillingen.

- Det er pragtfuldt, at der er fyldt op på Torvet, og operaen er et spændende indslag, mente Bent Dyssemark.

- Jeg kunne fornemme operastemningen, men det kneb med at høre noget. Man burde måske lige have ofret penge på et par højttalere, men man har måske ikke regnet med, at der ville komme så mange, tilføjede Kurt Christensen.

Det var oldermand i Otterup Kartoffellaug, Carsten Abild, ikke utilbøjelig til at være enig i:

- Vi skulle have sat en højttaler op, for vinden er imod os. Og det er ærgerligt, at ikke alle fik operaen at høre, for det er en fantastisk flot opera, sagde Carsten Abild.

Derfor kan Varna Rasmussen, Ingrid Jensen og andre måske glæde sig til en ny chance:

- Det kan godt ske, at "Den Gyldne Knold" kommer til Otterup igen - især, fordi nogle gik glip af den denne gang, sagde Carsten Abild.
Mange var dukket op for at nyde kartoffeloperaen, der er skrevet af Pia Longet fra Otterup.
Mange var dukket op for at nyde kartoffeloperaen, der er skrevet af Pia Longet fra Otterup.
Foto: Carsten Bundgaard

Gylden Knold kæmpede for at komme ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce