Gult skum og haglskåle på stranden

Da et stort stykke af stranden ved Flyvesandet var finkæmmet, blev de fundne affaldsstykker inddelt i forskellige kategorier alt efter materialet. Arkivfoto: Betty Rasmussen

Gult skum og haglskåle på stranden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

WWF Verdensnaturfonden har opgjort resultatet af projekt Plastik-Smart, hvor stranden ved Flyvesandet var eneste fynske deltager. Stykker af skum- og svampemateriale fyldte mest ved Flyvesandet, der var en af de reneste af 10 danske strande.

Flyvesandet: Rester af isolering, fugemasse, hulrums-fyldning og lignende var i overtal blandt det fundne affald, da en gruppe frivillige den 9. maj samlede affald på stranden ved Flyvesandet.

Indsamlingen var et led i det landsdækkende projekt Plastik-Smart arrangeret af WWF Verdensnaturfonden og Netto, der stod for indsamling af plast og andet affald på 10 strande fordelt over hele Danmark. På Fyn var Flyvesandet den eneste strand i projektet.

Alt det indsamlede affald blev opdelt i forskellige kategorier og talt op i stykker, og den optælling viste, at 32 procent af de affaldsstykker, som de cirka 10 fynske plastikdetektiver fandt, kunne rubriceres i kategorien "skum og svampe-materiale", og det er den højeste andel i den kategori blandt de 10 strande.

- Det var typisk gult skum i stykker mellem 2,5 og 15 centimeter, fortæller biolog i WWF Malene Møhl.

Også haglpatroner og haglskåle fyldte i det samlede resultat på Flyvesandet, der dog var en af de reneste af de 10 strande med det laveste antal fund pr. 100 meter.

Flere end 6000 stykker affald blev der i alt indsamlet på de 10 strande, og langt det meste er plastik, der i store træk kan opdeles i plastik, der kommer fra vores forbrug i Danmark og industriaffald og plastik, der kommer med havstrømme fra andre lande og fra skibe og boreplatforme.

Derfor er løsningen på plastikaffald i naturen også forskellig alt efter, hvor plastikken kommer fra, og WWF Verdensnaturfonden har i forbindelse med offentliggørelsen af resultatet af projekt Plastik-Smart forskellige bud på løsninger. Det kan du læse mere om på https://www.wwf.dk/nyheder_og_publikationer/?22960/Danske-strande-flyder-med-plastik.

Gult skum og haglskåle på stranden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce